לצד התלונות שאילון מאסק שוחק את העובדים שלו, רוייטרס מדווחת כי משרד החקלאות האמריקאי החל בחקירה בנוגע ל-Neuralink, החברה בבעלות מאסק המשתילה צ׳יפים למוח. החקירה מגיעה בעקבות תלונות עובדים שבניסיון להאיץ את המחקר של החברה, הניסויים גורמים לסבל רב ואף למוות של חיות רבות.
חברת נוירלינק מפתחת שבבים שניתן להשתיל במוח. החברה מקווה כי בעתיד הקרוב יוכלו בני אדם שחוו למשל שיתוק ברגליים לחזור ללכת בעזרת השבב, או לטפל בבעיות ניורולוגיות נוספות. מאסק הציג לאחרונה את היכולות של החברה, והדגים שני קופים שהותקן להם השבב בראש ויכלו להזיז סמן של עכבר בעזרת המחשבה בלבד.
כך נראה הניסוי על פיגר, קוף בן תשע, שמשחק ב-MindPong עם ה-Neuralink שלו.
החקירה נפתחה בחודשים האחרונים אחרי שעובדים מתוך החברה סיפרו כי בניסיון להאיץ את המחקר כמה שיותר, החברה עוברת על החוקים האוסרים על התנהלות לא אתית ופגיעה בבעלי החיים למטרות ניסוי. העובדים טוענים כי החברה האיצה כל כך את הניסויים עד שהם יצאו לדרך לפני הזמן, גרמו לנזק ואף למוות של חיות, ולאחר מכן היה צורך לבצע את הניסוי מחדש. מעל 20 עובדים בעבר ובהווה נתנו עדות עד כה.
"סביבה לחוצה מאוד"
לפי רויטרס, מאז 2018 מתו 1,500 חיות בניסויים של Neuralink, ביניהן כבשים, חזירים וקופים. מדובר במספר משוער מאחר שהחברה לא מחזיקה מספרים מדויקים על כמות החיות בהן היא משתמשת לניסויים. העובדים שהתלוננו טוענים כי מספר המיתות של חיות בניסויים גבוה בשל הדרישה של אילון מאסק להתקדם עם הניסויים כמה שיותר מהר. הניסויים שזורזו גרמו להצטברות של טעויות מצד החוקרים, כך שהיה צורך להתחיל חלק מהם מהתחלה. העובדים מציינים שהטעויות מצד המדענים נגרמות מאחר שהם עובדים בסביבה לחוצה מאוד.
החברה החליטה להתקדם עם כמה ניסויים במקביל, עוד לפני שהמסקנות של הניסויים הקודמים נותחו מספיק, וכך נגרמו הרבה מאוד טעויות לצד ניסויים מיותרים
עובד אחד תיאר כי הלחץ על המדענים הוא כל כך גדול, שבחלק מהניסויים העובדים גורמים לסבל מיותר של בעלי חיים. בתחילת השנה, מאסק שלח לכל העובדים בחברה כתבה ובה תוארה חברה שוויצרית שפיתחה שבב אלקטרוני שעזר לאדם משותק ללכת שוב. ״בכלליות, אנחנו לא זזים מהר מספיק״, כתב מאסק. ״זה משגע אותי!״. בחלק מהמקרים, מאסק אמר לעובדים לדמיין שיש להם פצצה מחוברת לראש, במטרה לגרום להם לעבוד מהר יותר.
כמה עובדים טענו כי העלו את החששות שלהם לגבי הניסויים בתוך החברה. הם טוענים שביקשו שהניסויים ינוהלו בדרך המסורתית, שבה ניסוי נערך על אלמנט אחד, שאותו ניתן לחקור אחרי שהניסוי הסתיים ורק מהמסקנות של הניסוי אפשר להתקדם לניסוי הבא. במקום זאת, החברה החליטה להתקדם עם כמה ניסויים במקביל, עוד לפני שהמסקנות של הניסויים הקודמים נותחו מספיק, וכך נגרמו הרבה מאוד טעויות לצד ניסויים מיותרים.
מאז שקנה את חברת טוויטר ב-44 מיליארד דולר, פיטר מאסק 50% מכוח העבודה בחברה, העובדים שנשארו התבקשו לחתום על הצהרה שבה הם מתחייבים לעבוד קשה יותר.