מטא, החברה האם של פייסבוק (ושל וואטסאפ ואינסטגרם), תשלם 725 מיליון דולר כפשרה בתביעה במסגרת פרשת קיימברידג' אנליטיקה, לאחר 4 שנים. במסגרת הפרשה, נתנה פייסבוק גישה למידע פרטי של כ-90 מיליון משתמשים לחברת המידע קיימברידג' אנליטיקה, שעברה עם קמפיין הנשיא לשעבר דונלד טראמפ.
עורכי הדין שמאחורי התביעה טענו כי מדובר בפיצוי הגדול ביותר שניתן בארה"ב אי פעם על תביעת פרטיות, אך בפועל עבור מטא מדובר בסכום כמעט זניח - "עשירית ממה שהיא משקיעה במטאוורס בשנה", כפי שציין עיתונאי בשיחה עם ה-BBC. ההסדר עוד טעון אישור שופט.
הפרשה עוררה גלים של ביקורת ציבורית על פייסבוק, ועל האופן שבו היא סוחרת במידע המשתמשים. הטענות נגד הרשת החברתית נבעו הן מהגישה החופשית למידע פרטי שנתנה לחברות צד שלישי, והן ממה שעשו איתו. הטענה המרכזית נגד קיימברידג' אנליטיקה היא כי המידע הפרטי שקיבלה מפייסבוק שימש לפרסום של מודעות ופייק ניוז "מותאם אישית", במטרה להשפיע על תוצאות הבחירות. עם זאת, לאורך השנים שעברו מאז התפוצצות הפרשה, חוקרים העלו ספקות בנוגע ליכולת האמיתית של קיימברידג' אנליטיקה לשנות את דפוסי ההצבעה של משתמשים.
במסגרת הפרשה, פייסבוק כבר שילמה למעלה מ-5 מיליארד דולר קנסות על המסחר במידע אישי ומארק צוקרברג אף התנצל פומבית על האירועים במסגרת שימוע בסנאט האמריקאי. בעקבות האירועים, פייסבוק גם שינתה את הגדרות הפרטיות בפלטפורמה וחסמה את הגישה למידע פרטי של משתמשים לצד ג', ללא הסכמתם.