אילוסטרציה  (צילום: Thinkstock)
חלק מהמודעות הוצעו בונוס מיוחד או העלאה אוטומטית למי שיבצעו את התפקיד בהצלחה | צילום: Thinkstock

משכורת של 350 אלף שקל בחודש ושלל תנאים נלווים: דוח חדש של חברת אבטחת הסייבר קספרסקי ניטר במשך יותר משנתיים מודעות דרושים שהתפרסמו בדארק ווב, ובהם הצעות שונות להצטרף לקבוצות האקרים, במגוון מקצועות.

הדוח גם ניטר מודעות של עובדים שפנו לדארק ווב במטרה לקבל הצעות עבודה ממעסיקים העוסקים בפשעי סייבר.

מודעות רבות ניסו לפתות מועמדים מתאימים באמצעות סכומי כסף גדולים ובונוסים. בין המודעות ניתן היה למצוא שכר של מאה אלף דולר בחודש (כ-350 אלף שקל) או 20 אלף דולר בחודש (כ-70 אלף שקל), אך היו גם מודעות שהציעו סכומים הרבה יותר צנועים, כשהממוצע נע בין 1,300 דולר (4,500 שקל) ל-4,000 דולר (13 אלף שקל) בחודש.

רוב המשכורות הנמוכות הוצעו לאנליסטים ולמעצבים. בחלק מהמודעות הוצעו בונוס מיוחד או העלאה אוטומטית למי שיבצעו את התפקיד בהצלחה. בחלק מהמודעות אף צוינו תנאים כמו ימי מחלה וימי חופשה.

"דרושה התנהגות מקצועית"


הדוח מבוסס על מודעות שפורסמו בפורומים שניתן להגיע אליהם רק עם חיבור מאובטח, ושפורסמו בין ינואר 2022 ליוני 2022. בסך הכל החוקרים הצליחו לנטר למעלה מ-200 אלף מודעות שפורסמו בפורומים הללו. בכל רבעון פורסמו לפחות עשרת אלפים מודעות דרושים לקבוצות האקרים שונות. המספר הרב ביותר של מודעות פורסם במרץ 2020, ככל הנראה בגלל התפרצות מחלת הקורונה והימצאותם של עובדים רבים בבית. 

רוב הביקוש היה למפתחים, אך חלק מהמודעות כוונו גם לבודקים, אנליסטים, אדמינים ואפילו מעצבים. קבוצות רבות חיפשו אנשים ״עם התנהגות מקצועית״ או כאלו ״שיכולים להיות זמינים שעות רבות אונליין״. 

בדוח נכתב שרוב האנשים שמחפשים עבודות כאלה עושים זאת בשביל הכסף המהיר: ״יש כמה סיבות שבגינן אנשים מחפשים עבודה בדארק ווב כשרבים נמשכים לרעיון של כסף קל והצלחה כלכלית גדולה. לרוב מדובר באשליה״. החוקרים מציינים שמעטים ימצאו בסופו של דבר משכורות גבוהות יותר מאלה שהם יכולים לקבל בעבודות חוקיות, ובכל זאת אי יציבות בענף עשויה להוביל רבים לחפש עבודה בקבוצות העוסקות בפשעי סייבר.