משרדי גוגל (צילום: JHVEPhoto, שאטרסטוק)
צילום: JHVEPhoto, שאטרסטוק

גוגל נפרדת מ-12 אלף עובדים, כך הודיעה החברה היום. מדובר בקיצוץ של 6% מכוח העבודה בחברה. "במשך השנתיים האחרונות חווינו צמיחה אדירה, וכדי לאפשר אותה ולתדלק אותה גייסנו עובדים במציאות כלכלית שונה מזו שקיימת כיום", כתב לעובדים סונדר פיצ'אי, מנכ"ל החברה האם של גוגל, אלפבית.

בכך היא מצטרפת לשורה של חברות הביג טק האחרות שכבר הודיעו על פיטורים, בהן מטא, אמזון, טוויטר ולאחרונה גם מיקרוסופט. פיצ'אי שלח היום מייל לעובדים ובו בישר על ההחלטה. לדבריו הפיטורים יתבצעו בכל תחומי הפעילות של גוגל בכל שלוחותיה בעולם. הוא הדגיש שהוא "לוקח אחריות מלאה על כל ההחלטות שהובילו את החברה למקום הזה".

לפי ההערכות, גוגל הצליחה להימנע עד כה מפיטורים בזכות מנוע החיפוש שלה שממשיך לייצר הכנסות משמעותיות גם בתקופה זו של האטה בשווקים העולמיים. ואולם על רקע היחלשות שוק הפרסום העולמי ניתן כנראה להסביר את הצורך שנוצר בגוגל לצמצם הוצאות. מנוע הכנסות האחר של גוגל - שירותי מחשוב הענן - מראה ביצועים פחות טובים ממחשוב הענן המתחרה של אמזון ושל מיקרוסופט.

לפי ההערכות, גוגל הצליחה להימנע עד כה מפיטורים בזכות מנוע החיפוש שלה שממשיך לייצר הכנסות משמעותיות גם בתקופה זו של האטה בשווקים העולמיים. ואולם על רקע היחלשות שוק הפרסום העולמי ניתן כנראה להסביר את הצורך שנוצר בגוגל לצמצם הוצאות

"זו הזדמנות חשובה לחדד את המיקוד שלנו, להנדס מחדש את בסיס העלויות שלנו ולכוון את הטאלנט ואת ההון שלנו לעדיפויות המרכזיות שלנו", מוסיף פיצ'אי במייל שלו. עם זה הוא מפנה את תשומת הלב להזדמנות החדשה למקור הכנסות משמעותי שגוגל מזהה: בינה מלאכותית שגוגל השקיעה בה משאבים רבים והיא על סף התפוצצות.

לפיטורים קדם שינוי בשיטת הערכת העובדים בגוגל. באסיפת העובדים הכללית בדצמבר האחרון הודיעו בכירים בהנהלת גוגל לעובדים שרבים מביניהם ידורגו ברף הנמוך של מערכת מדידת ביצועים חדשה. המערכת החדשה הקשיחה את סרגל הביצועים הקודם של החברה: שיעור העובדים שידורגו ברף הביצועים התחתון עלה מ-2% ל-6%, ובמקביל שיעור העובדים בעלי ביצועים "יוצאי דופן" ירד ל-22% מ-27% לפני כן.

 

סונדאר פיצ'אי (צילום: Ron Jenkins, getty images)
מנכ"ל אלפאבית, סונדר פיצ'אי. "לוקח אחריות מלאה על כל ההחלטות שהובילו את החברה למקום הזה" | צילום: Ron Jenkins, getty images

השבוע הודיעה מיקרוסופט על צמצום כוח האדם בחברה ב-5%, כך לפי מכתב שפורסם בבלוג החברה וחתום על ידי המנכ"ל סאטיה נאדלה. בראשית החודש הכריזה אמזון כי היא יוצאת במהלך פיטורים אגרסיבי, הרחב ביותר עד כה, ותיפרד מ-18 אלף עובדים. מטא הודיעה על פיטורי 13% מהעובדים בחברה - 11,000 עובדים; אינטל הודיעה על פיטורי אלפי עובדים בעולם.

בחודשים האחרונים פוטרו עשרות אלפי עובדים בארה"ב, בהובלת חברות הביג טק שנפרדו מעובדים בהיקפים שלא נראו בשנים האחרונות. היות שהחברות הללו פעילות גם במרכזי פיתוח בארץ, גלי ההדף הובילו גם לפיטורים בישראל - אם כי בהיקפים נמוכים יותר.