נתונים חדשים חושפים עד כמה רחבה השפעת סגרי הקורונה הנוכחיים בערי סין על הכלכלה העולמית. בדיקה של בלומברג העלתה כיו יותר מ-180 חברות בעולם ציינו את הביטויים "China" ו"Lockdowns" בדוחות שפרסמו לרבעון הראשון של 2022 או ציינו אותם בשיחות המשקיעים שנלוו אליהם. זהו זינוק משמעותי לעומת 50 חברות בלבד שציינו את המונחים בדיווחי הרבעון הקודם, וזאת עוד לפני שכל החברות סיימו להגיש את תוצאותיהן.
במקביל, נתונים של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה הסינית שפורסמו ב-SCMP חושפים את היקף הפגיעה בכושר ייצור השבבים במדינה, שירד לרמתו הנמוכה ביותר מאז דצמבר 2020. התפוקה בתחום ירדה ב-12.9% באפריל האחרון בהשוואה לחודש המקביל אשתקד, לכדי 25.9 מיליארד יחידות. השיבושים בתחום השבבים מחלחלים הלאה ופוגעים בתעשיות התלויות בהם כמו תחום הרכב ותעשיית הרובוטיקה.
בחינת החברות שציינו את פגיעת סגרי הקורונה בסין בדיווחיהן מציינת תמונה של השפעה רחבה על שורה מגוונת של תעשיות. אלו כוללות תחומים כמו ענף הרכב שבו חברות כטויוטה, טסלה והונדה דיווחו על האטה בייצור או באספקה; חברות ציוד ושירותי רפואה; חברות אופנה וקוסמטיקה שספגו הן שיבושים באספקת משלוחים והן ירידה במכירות בסין עצמה; ואף חברות בתחום המשקאות כמו יצרנית משקאות האנרגיה מונסטר ומבשלות הבירה באדווייזר, שדיווחו על ירידה של 8.9% ו-4.3% במכירותיהן בסין. שיבושים בשרשרת האספקה אף דחפו את סוני להנמיך את תחזיותיה למכירות הפלייסטיישן 5 ב-4.6 מיליון יחידות.
בנוסף, המצב בסין פוגע בחברות בתחום הייצור לתעשייה, בהן חברות המייצרות רכיבים לתעשיות החלל והתעופה וספקיות שבבים, כימיקלים ורכיבים נוספים. כך, ג'נרל אלקטריק האמריקאית דיווחה כי הסגרים פגעו בביקוש ובתפוקה ברבעון האחרון.
למרות זאת, נראה כי בסין מבקשים לסמן חזרה לנורמליות: לפי הגרדיאן הבריטי, ועל רקע ירידה הדרגתית בתחלואה, הרשויות בשגנחאי החלו לתכנן חזרה הדרגתית לחיים סדירים החל מ-1 ביוני.