חברת OpenAI הכריזה הערב (שלישי) על מודל השפה החדש שלה, GPT4, זאת אחרי זמן רב של שמועות והדלפות. המודל החדש יעמוד בבסיס המוצרים של OpenAI כגון ChatGPT, Dall-E ומנוע החיפוש של מיקרוסופט, בינג. נכון לרגע זה, המודל יהיה זמין ב-ChatGPT רק לחלק מהמנויים המשלמים לשירות. המודל יהיה זמין גם כ-API עבור חברות ומפתחים.
ע"פ הודעת החברה, המודל החדש יכול לפתור בעיות בצורה קלה יותר ומדויקת יותר מקודמיו. בבסיס המודל עומדת היכולת של GPT4 לפתור בעיות מורכבות. באחת הדוגמאות שהוצגו, ניתן יהיה להציג בפני המודל תמונה עם מצרכי בישול שונים - נניח, מה שיש לכם במקרר - ולשאול את המודל אילו מאכלים ניתן לבשל מהם. בדוגמא אחרת, ניתן יהיה לבקש מהמודל לכתוב טקסטים מורכבים, כמו לכתוב סיפור שכל מילה בו מתחילה באות אחרת. בנוסף המודל יהיה מסוגל להתמודד ולסכם טקסטים ארוכים של עד 25 אלף מילה, ולהוציא מהם את המידע הרלוונטי למשתמש.
בינתיים, OpenAI לא הציגה מוצרים חדשים שיעשו שימוש במודל, אך כן ציינה כי היא עובדת עם מספר שותפים שונים על מנת לנצל את היכולות של המודל, כשבין החברות היא ציינה את האפליקצייה ללימוד שפה דואלינגו, והפלטפורמה ללימודים Khan Academy. במורגן סטנלי, למשל, בונים כעת כלי עם המודל שיוכל לסרוק אינפורמציה מדוחות כספיים ולבנות טקסט שיציג עצות כלכליות בהתאם לנתונים.
ב-Khan Academy בונים בעזרת המודל מורה וירטואלי שיוכל להדריך תלמידים לפי ההתקדמות האישית שלהם. "הטכנולוגיה יכולה לשמש כמדריך", אמר מייסד האקדמיה, סאל קאן, לניו יורק טיימס. "אנחנו רוצים שהמדריך שאנחנו בונים יוכל להעניק לתלמידים כלים ללמידה - ואז שהתלמידים יעשו את הלמידה בעצמם".
רק שבוע שעבר בכיר במיקרוסופט גרמניה סיפר בראיון ש-GPT4 בדרך, ואמר שהמודל החדש יהיה מסוגל לייצר לא רק טקסט, אלא גם קטעי מוסיקה ואפילו וידאו. יכולות אלה לא הוכרזו בינתיים הערב, אך כן הציגו יכולות של הצגת תמונות למודל שיוכל לנתח את התמונה ולהשיב בטקסט. במקרה או שלא, באתר מיקרוסופט מופיעה הכרזה רשמית על אירוע שצפוי ביום חמישי אחה"צ שיועבר בשידור חי בנושא "המצאת הפרודוקטיביות מחדש עם בינה מלאכותית". תיאור האירוע הרשמי הוא עתיד העבודה עם AI עבור יחידים וארגונים.
המודל החדש הוא הגירסה האחרונה בסדרת המודלים שפיתחה חברת OpenAI, כשאת המודל הראשון היא פירסמה ב-2018. עד כה, הכלים של OpenAI שהיו פתוחים לציבור כמו ChatGPT עבדו על המודל 3.5. החברה טוענת שבשיחה רגילה עם המודל, השינויים הם מינוריים, אך השינויים הגדולים בין המודלים מתגלים כשהמודל מתבקש לפתור בעיות מורכבות יותר, ומציג יכולות גבוהות יותר של יצירתיות והתמודדות עם טקסטים מורכבים.
עדיין לא ברור כיצד המודל החדש יוכל להתמודד עם שפות אחרות, כמו עברית. עד כה, המודל של OpenAI הצליח להתמודד עם שפות שאינן אנגלית בצורה חלקית בלבד. החברה עדיין לא הכריזה על עדכון של מנוע החיפוש בינג, שהוכרז לפני חודש.