אפל הכריזה אמש בכנס המפתחים WWDC22 על פיצ'ר חדש בשם Apple Pay Later לאפליקציית הארנק שלה שתאפשר למשתמשים בארה"ב לפצל רכישות לארבעה תשלומים ללא ריבית. המשתמשים יוכלו לפרוס את הרכישה על פני שישה שבועות - תשלום ראשון במועד הרכישה ושלושה תשלומים נוספים במרווחים של שבועיים.
זוהי יריית הפתיחה של כניסתה של אפל לתחום ה-BNPL (Buy Now Pay Later) שתפס תאוצה לאחרונה בארה"ב ומאפשר לצרכנים לבחור לדחות תשלומים ואת מספר התשלומים עבור הרכישות שהם מבצעים.
הפיצ'ר החדש יתחרה ב-Afterpay שנרכשה על ידי Block, ב-Klarna וב-Affirm שכבר מציעות שירות דומה. השירות של Affirm אף מוצע כאפשרות מימון לרכישה באתר של אפל עצמה.
כנס המפתחים WWDC22 של אפל
כשענקית טכנולוגיה נכנסת לתחום קיים, אין ספק שהדבר מוסיף דאגה לחברות הפינטק הקטנות יותר שמתחרות בזירה ועל פי מגזין ה-FT כבר מתמודדות עם האטה בצמיחה בשוק האיקומרס, לחץ משקיעים ועליית ריבית.
לפי מחקר של Accenture מוערך כי 45 מיליון אמריקאים משתמשים באפשרות ה-BNPL ומעל ל-51% מהאמריקאים התנסו ברכישה
מניית Affirm הנסחרת בבורסה בניו יורק איבדה כ-5% משוויה ביום המסחר האחרון וסוגרת ירידה של 75% בשווי מתחילת השנה. לפי מחקר של Accenture מוערך כי 45 מיליון אמריקאים משתמשים באפשרות ה-BNPL ומעל ל-51% מהאמריקאים התנסו ברכישה במודל התשלומים לאחר ביצוע הרכישה.
למרות שעד כה צרכנים כבר השכילו שרכישות במודל BNPL הינן בעצם חוב, לאפל יש יתרון ענק על המתחרות שלה והוא בסיס המשתמשים הרחב בארנק הדיגיטלי שלה. המהלך של אפל הוא סיבה נוספת לצרכנים לבחור להשתמש בארנק הדיגיטלי שלה.
זהו לא המהלך הראשון של אפל בתחום התשלומים, לאחר שכבר נכנסה אליו עם השקת כרטיס האשראי שלה (Apple Card).
מוצרי ה-BNPL נמצאים במעקב על ידי הרגולטורים בארה"ב שמבקשים לוודא שהדבר לא יביא לפגיעה בצרכנים, על פי סקר שבוצע על ידי קרדיט קארמה יותר משליש מהמשיבים שהשתמשו בדחיית התשלומים דיווחו על פיגור בתשלומים. אפל הצהירה שהשירות שלה "עוצב תוך לקיחה בחשבון של התנהלות פיננסית בריאה של המשתמשים".