משקפי ה-VR הולולנס (צילום: דוברות שניידר, יחצ)
צילום: דוברות שניידר, יחצ

ניתוח ראשון בבית חולים השדה באוקראינה עבר בהצלחה, בסיוע טכנולוגיית משקפי ה-VR הולולנס. נער בן 16 הגיע למתחם הילדים בבית החולים עם כאבי בטן, אובחן עם אפנדציטיס (דלקת התוספתן) והופנה לניתוח דחוף. הכירורג, ד"ר מיכאל סגל, אחד מתשעת אנשי הצוות הרפואי מבית החולים שניידר שמשתתפים במשלחת, ביצע את הניתוח תוך התייעצות מרחוק עם ד"ר אלנה דלוגי, רופאה בכירה במערך הכירורגי בשניידר.

ההתייעצות נעשתה באמצעות משקפי המציאות המעורבת הולולנס של מיקרוסופט. ההולולנס מאפשרים לרופאים לעקוב מרחוק אחר התקדמות הניתוחים באמצעות אפליקציית "טימס". מדובר בשיתוף פעולה בין חטיבת מערכות מידע בכללית, מיקרוסופט ישראל ובית חולים שניידר. טכנולוגיית טימס הוטמעה בבתי החולים של הכללית ומשקפי ההולולנס משמשים בדרך כלל את הרופאים כדי לצפות מרחוק בהתקדמות הניתוח בחדר הניתוחים.

מתמחה במחלקה הכירורגית בשניידר, ד"ר סגל: "זו הייתה זכות והתרגשות גדולה לסייע ולתרום מיכולותינו לאחרים, זאת תוך שיתוף פעולה עם הצוות התומך שלנו במרכז שניידר בארץ, עימו התייעצנו מרחוק באמצעות טכנולוגיה מתקדמת"

ד"ר סגל, מתמחה במחלקה הכירורגית בשניידר, כבר ניתח עשרות פעמים ביחד עם ד"ר דלוגי אבל זו הפעם הראשונה שהם עושים את זה בשתי ארצות שונות, והוא נשמע מעודד מהצלחת הפעילות הרפואית באוקראינה: "ביצענו ניתוח ראשון בילד בן 16 שנזקק לטיפול דחוף. זו הייתה זכות והתרגשות גדולה לסייע ולתרום מיכולותינו לאחרים, זאת תוך שיתוף פעולה עם הצוות התומך שלנו במרכז שניידר בארץ, עימו התייעצנו מרחוק באמצעות טכנולוגיה מתקדמת. הניתוח הסתיים בהצלחה ואנו נערכים ומצפים לעזור למטופלים נוספים".

צילום: דוברות שניידר

המשלחת של שניידר לאוקראינה כוללת ארבעה רופאים ורופאות וחמישה אחים ואחיות, בליווי רופא מהמרכז הרפואי סורוקה. הצוות מקבל את הילדים המגיעים לבית החולים הישראלי, הממוקם בסמוך לגבול עם פולין, והוא ערוך לטפל במגוון מצבי חירום רפואיים. עשרות אנשים וחברות נרתמו לסייע למבצע, ותרמו ביגוד, צעצועים, מוצרים היגייניים ועוד.

משקפי ההולולנס נתרמו למבצע על ידי מיקרוסופט. שרית סאס, מנהלת לקוחות בריאות במיקרוסופט ישראל אומרת שבחברה ביקשו להצטרף למאמץ של בית החולים שניידר ולאפשר לרופאים ולשאר המשלחת לתת למטופלים את הטיפול הנדרש הרחק מגבולות המדינה. "עם ההולולנס אפשרנו לרופאים לשקף את המציאות בצורה וירטואלית, ואם הם נתקלים בסיטואציה שלא ציפו לה, תהיה להם את היכולת להתייעץ עם כל מומחה הנמצא בארץ", היא אומרת. לדבריה המערכת מעניקה כלים נוספים לשימוש הרופאים כמו תרגום בזמן אמת, הצגת מדדים ונתונים במשקפיים תוך כדי טיפול, מודלים של בינה מלאכותית שמאפשרים להגיע לרמת דיוק גבוהה ועוד.