בתחום הסייבר ישנו ענף חם בשם Breach and Attack Simulation, או בקיצור BAS, שבו תוכנות מדמות מתקפת סייבר על הארגון, על מנת שהוא ידע איפה נקודות החולשה שלו והיכן כדאי להגביה את החומות. רק לאחרונה, חברת XM Cyber הישראלית שפועלת בתחום נמכרה לפי שווי 700 מיליון דולר.

כעת, חברת פנטרה (Pentera, לשעבר Pcysys) מודיעה על גיוס הון משמעותי שמעניק לה שווי של מיליארד דולר. למעשה, החברה מכריזה על עסקת השקעה של 150 מיליון דולר, אך כחצי מהסכום הוא השקעה ישירה בחברה והחצי הנותר מגיע כעסקת "סקנדרי" של החלפת בעלי מניות.

את החברה הקימו ד"ר אריק ליברזון ואריק פיינגולד ב-2015, עם הרעיון החדשני לייצג את הזווית של התוקף. אבל כשיצאנו לשוק בפועל ביוני 2018, היו כבר 5 חברות מתחרות", מסביר אמיתי רצון, מנכ"ל החברה, על אתגר הבידול. "כל המתחרות לא באמת תוקפות את הארגון, אלא מתקינות Agents (תוכנות זעירות, א"ז) ברשת ועושות אנליזה של מצב הרשת. אנחנו באנו עם הרעיון המשוגע לתקוף את הארגון באמת. הנטל עלינו היה לפתח טכנולוגיה שלא דורשת התקנה של סוכנים (Agents) ברשת ולא גורמת נזק. אפשר לדמות את זה ל-iRobot קטן שמנקה אחריו ומחזיר הכול לנקודת ההתחלה. הייתה כלפי זה הרבה סקפטיות, אבל בדיעבד - כעת אנחנו החברה הגדולה בעולם בתחום, ומתוך כ-15 חברות - היוניקורן היחיד".

גם ממשלת ישראל ברשימת הלקוחות

רצון מוסיף ומסביר כי גל מתקפות הכופר ששוטף את העולם, עזר לחברה: "מה שתרם לפיק במכירות, היה כלי שפיתחנו שמדמה מתקפה של שלוש קבוצות תקיפה מוכרות מעולם הכופר. המוצר הזה יצא בספטמבר 2021 והוא מאפשר ללקוחות שלנו, בלחיצת כפתור, לדעת אם קבוצת תקיפה כמו Conti או Maze הייתה מצליחה לתקוף את הארגון. אנחנו ממש מצפינים לעובד את הקובץ, מוכיחים איך אנחנו מוציאים את הקובץ דרך הפיירוול ומיד שולחים דו"ח למנהל האבטחה".

בהודעת הגיוס מדווחת החברה על גידול במכירות של פי 6 בשנה האחרונה. "רק בחודש דצמבר עשינו 97 עסקאות חדשות", מוסר רצון. הוא מוסיף כי חשבון ממוצע בחברה עומד על כ-100 אלף דולר לשנה, ולחברה כ-450 לקוחות. בין לקוחות החברה ניתן למצוא את גאפ, רשת המזון צ'יפוטלה, רשת הטיפוח Sephora, בנקים גדולים, ולאחרונה, אחרי מכרז של שנתיים, נוספה לרשימה גם ממשלת ישראל עם 7 משרדים ממשלתיים שכבר משתמשים בפתרון. "גם ארגון הבריאות האמריקאי NHS סגר איתנו עסקה לחמש שנים קדימה, לגבי 60 בתי חולים", הוא מוסיף. 

 

"רק ברבעון 4 נוספו לנו 7 מיליון דולר בקצב ההכנסות השנתי", אומר רצון, "את הסכום המלא אני לא יכול לומר כי חלק מהקרנות שלנו מעורבות ביוניקורנים עם הכנסות הרבה יותר נמוכות. בנוסף, אנחנו בשיעור ריווחיות גולמית של 95%, כי הכול אצלנו תוכנה, אין לנו חטיבת שירותים ויועצים שטסים במטוסים לכל מיני מקומות. אני מציג את הנתונים כדי שיבינו שאנחנו לא איזו חברה של חלום אבסטרקטי, עם שווי שמונע מ-FOMO של משקיעים; הביזנס מתקף את השווי". בדבריו, למעשה, מבקר רצון כמה שווים גבוהים שהגיעו אליהם חברות סייבר - עם הכנסות נמוכות יחסית. עוד הוא מסביר שפנטרה מבוססת על מציאות שתמיד תהיה: קיומם של האקרים זדוניים, והיא לא תלויה באיזושהי אופנה טכנולוגית שעשויה להתחלף.

את הגיוס הנוכחי הובילה קרן K1 מהחוף המערבי, והשתתפה בו גם קרן אינסייט פרטנרס וקרן Evolution Equity Partners, קרן שמתמחה בסייבר. סך הכל גייסה החברה עד היום 190 מיליון דולר.

זה לא קצת מוזר שאינסייט, שהובילו את הסבב הקודם, לא בחרו להוביל את הסבב הזה?

"לזכותם של אינסייט יאמר שהם הציעו להכניס שחקנים נוספים לשולחן, כאלו שישפרו את מצבנו לקראת הנפקה עוד כשנתיים. היעד של ההנפקה הוביל לחילופי דורות בבורד אבל את הערך שאנחנו מקבלים מאינסייט ובלקסטון נמשיך לקבל".

אנחנו בשיעור ריווחיות גולמית של 95%, כי הכול אצלנו תוכנה, אין לנו חטיבת שירותים ויועצים שטסים במטוסים לכל מיני מקומות

אמיתי רצון, מנכ"ל פנטרה

כאמור, הגיוס לחברה עצמה עומד על כ-75 מיליון דולר, והיתר הוא בעסקת סקנדרי, שרובה הולך למשקיעי עבר בחברה, והיתר ליזמים ולעובדים בלי מניות שכעת נפגשים עם כסף.

"יש לנו 160 עובדים, בערך כחצי מהם כבר בשלב שהם יכולים לממש אופציות. הרוב מימשו במסגרת הסיבוב הנוכחי אבל יש כ-30% מהם שבחרו לא לממש, כי הם מאמינים שמחיר המנייה יכול לעלות פי כמה. אז במקום לקנות מניה של טבע, הם מעדיפים להחזיק מניה של פנטרה", מסכם רצון.