מיזוג פנים ישראלי בין שתי חברות סטארט אפ מעולמות ה-Industry 4.0, התעשייה החכמה. חברת Augury, יוניקורן בתחום, מודיעה על רכישה ומיזוג של חברת Seebo. העסקה התבצעה לפי שווי של מעל ל-100 מיליון דולר אבל רובה במניות, ורק חלק קטן ממנה במזומן.
אוגורי החיפאית נוסדה לפני 11 שנים והיא החברה הישראלית הבולטת בתחום. באוקטובר האחרון הכריזה על גיוס של 180 מיליון דולר בסבב E (וסך הכל 286 מיליון דולר מיום הקמתה) והפכה ליוניקורן. החברה עוסקת בניטור ה"בריאות" של מכונות בפס הייצור.
סיבו הוקמה ב-2012, על ידי האחים ליאור ולירן עקביא והחלה בתור פלטפורמה לניהול מוצרי IoT בסביבת הצרכן הפרטי. אך סביב 2018 החברה הבינה שזה לא שוק גדול מספיק, שינתה את המודל ופנתה לעולם התעשייתי והתמקדה בזיהוי שיבוש באיכות המוצרים. סיבו גייסה 46 מיליון דולר בסך הכל, כאשר את הסבב האחרון שלה השלימה במרץ 2021.
סער יוסקוביץ', מנכ"ל Augury: "אנחנו משלבים חיישנים, תקשורת ואלגוריתמיקה כדי לנתח את הבריאות המכנית של מכונה ולזהות תקלות בשלב מוקדם. Seebo מגיעים מהעולם של ניטור הייצור והתפוקה. הטכנולוגיות משלימות אחת את השנייה"
על העסקה הסביר סער יוסקוביץ' מנכ"ל אוגורי: "אוגורי היא חברת Full Stack בעולם התעשייתי - אנחנו משלבים חיישנים, תקשורת ואלגוריתמיקה כדי לנתח את הבריאות המכנית של מכונה ולזהות תקלות בשלב מוקדם. יש לנו חיישנים אקוסטיים שיכולים לזהות את הוויברציה של המכונה וחיישנים מגנטיים, וצברנו כבר ידע של 150 מיליון שעות מכונה. כל הדאטה יושב בענן ומנותח". בין החברות שאוגורי משרתת את פסי הייצור שלהן פפסי, נסטלה וקולגייט.
"את סיבו אנחנו מכירים כבר 9 שנים מאיזו משלחת סטארט אפים משותפת לניו יורק ועוקבים אחד אחרי השני", משחזר יוסקוביץ', "הם מגיעים מהעולם של ניטור הייצור והתפוקה והדברים קשורים - בריאות המכונה משפיעה על איכות המוצר, זו תמונת ראי, כך שהטכנולוגיות משלימות אחת את השנייה".
בגיוס האחרון של סיבו השתתפו ורטקס, 10D, הפניקס, לאומי פרטנרס ואחרים. הם כאמור, לא רואים עכשיו החזר השקעה. "אני מסתכל על זה אחרת וחושב שמבחינת המשקיעים זה המשך המסע בעולם התעשייתי תחת צבע אחר וכי הם מאמינים שביחד החברות יכולו להגיע לפי 100", משיב יוסקוביץ'.
יוסקוביץ': "מבחינת המשקיעים זה המשך המסע בעולם התעשייתי תחת צבע אחר, ביחד החברות יכולות להגיע לפי 100. יש אצלנו מקום לכל עובדי סיבו"
מה יקרה לעובדי סיבו?
"אוגורי כעת 340 איש בחברה ומתכוונים לגייס 150 איש נוספים. בסיבו יש 85 עובדים כך שאצלנו יש מקום לכל אחד עד אחרון העובדים בסיבו, לא מתכוונים לקצץ או משהו בסגנון הזה". סיבו מביאה איתה גם צבר לקוחות כמו ברילה, מונדלז וחברות ישראליות כמו תנובה, שטראוס, ואסם (על פי פרסומים קודמים).
בהודעה לעיתונות על המיזוג נכתב: "המיזוג בין שתי החברות מוליד יכולות שלא נראו בעבר, מבוססות בינה מלאכותית, המחברות בין הגורמים השונים המשפיעים על יעילות הייצור. הפתרון המשולב יאפשר ללקוחות לנקוט בפעולות שישפרו את איכות התוצרים, ביצועים, תהליכים, קיימות ועמידות, ובטיחות".
העסקה צפויה להיסגר באופן רשמי בסוף חודש מאי. אוגורי יוצגה בעסקה על ידי עורכי הדין גל עשת וגלעד יעקובוביץ' ממשרד הרצוג פוקס נאמן. סיבו יוצגה על ידי עורכי הדין עופר בן יהודה ודניאל קריב ממשרד שבלת.