ג'ק ביג'יו (צילום: UBQ)
מנכ"ל ומייסד UBQ ג'ק (טאטו) ביג'יו. "ההשקעה החדשה תאפשר להרחיב את תחומי הפעילות" | צילום: UBQ

למרות החולשה בזרימת הכספים להייטק הישראלי יש מי שעדיין מצליחים לגייס סכומים לא מבוטלים. חברת UBQ Materials של ג'ק (טאטו) ביכיו מצליחה להפוך זבל - לזהב. או לפחות לחומר ייצור שמסוגל להחליף פלסטיק. כעת היא השלימה גיוס נוסף של 70 מיליון דולר.

הטכנולוגיה שפיתחה החברה החברה מאפשרת לקחת זבל אורגני ממזבלות, גם כזה שבדרך כלל לא היה ניתן למחזר אותו, ולהפוך אותו לחומר גלם תעשייתי ידידותי לסביבה. היתרון המשמעותי של החומר של UBQ הוא שהוא מסוגל להחליף פלסטיק.

UBQ מסוגלת לעבד פסולת ביתית מעורבת, שחלקה לא ניתן למיחזור בדרכים קונבנציונליות - כולל שאריות מזון, פלסטיקים שונים, קרטון, נייר ואף חיתולים משומשים - והופכת אותה לחומר תרמו-פלסטי ידידותי לסביבה.

הפריצה הגדולה של החברה היתה ב-2019, כשחתמה עם הזכיין המרכזי של מקדונלדס בדרום אמריקה על פרויקט לייצור מגשים לסניפי רשת המזון המהיר מהחומר הממוחזר שלה. עסקה גדולה נוספת נחתמה ב-2020 עם ענקית הרכב מרצדס לייצור חלקים מהקבינות במכוניות מהחומר של UBQ במקום מפלסטיק.

טכנולוגיית החברה מסוגלת לעבד פסולת ביתית מעורבת, שחלקה לא ניתן למיחזור בדרכים קונבנציונליות - כולל שאריות מזון, פלסטיקים שונים, קרטון, נייר ואף חיתולים משומשים - והופכת אותה לחומר תרמו-פלסטי ידידותי לסביבה

כספי ההשקעה יאפשרו ל-UBQ להאיץ את הפיתוח של מוצרים חדשים ולהתרחב למקומות נוספים בעולם. החברה מעסיקה יותר ממאה עובדים ב-25 מדינות שונות, 50 מהם מועסקים באתר הייצור שלה בקיבוץ צאלים והשאר בארה"ב, אירופה ובמקומות נוספים בעולם.

החברה השלימה בימים אלו הקמתו של מפעל חדש בדרום הולנד, בעל כושר יצור של 80 אלף טון בשנה שיספק את חומר הגלם לתעשיית הפלסטיק ברחבי האירופה ושאר העולם. מתקנים נוספים צפויים לקום באירופה ובצפון אמריקה.

חומר הגלם שמייצרת UBQ מפסולת (צילום: UBQ)
חומר הגלם שמייצרת UBQ מפסולת. מיוצר משאריות מזון, פלסטיקים, קרטון ואפילו חיתולים משומשים | צילום: UBQ

ג'ק (טאטו) ביכיו, מייסד משותף ומנכ"ל משותף של UBQ Materials, מסר: "אנחנו שמחים שלקוחות מובילים בעולם ממשיכים לאמץ את UBQ כתחליף לפלסטיק במוצרים שלהם. ההשקעה החדשה תאפשר להרחיב את תחומי הפעילות שלנו ולהאיץ את הצמיחה תוך כדי קידום כלכלה מעגלית והפחתת השפעת הפסולת על הסביבה".

הסיבוב הובל על ידי קרן Eden Global Partners ובהשתתפות משקיעים קודמים, בהם TPG Rise Climate, TPG Rise Fund II, Battery Ventures וקרן Catalyst Strategy M&G. הגיוס החדש מביא את סך ההשקעה בחברה בשנתיים האחרונות ל-240 מיליון דולר.