העבודה של מתכנת בהייטק דורשת הרבה יצירתיות ומחשבה, אבל לעיתים היא גם סזיפית. "בעבודה של פיתוח תוכנה יש הרבה חלקים גדולים שהם רפטטיביים", מסביר דרור וייס, מייסד ומנכ"ל חברת טאבניין (Tabnine).
טאבניין נוסדה בתחילת 2017 על ידי וייס עצמו ופרופ' ערן יהב, שמכהן כסמנכ"ל טכנולוגיות. את הון ההנבטה היא גייסה מקושלה ונצ'רס, אחת מקרנות הון הסיכון המוכרות בעולם.
אחרי גיוס הסיד של 2 מיליון דולר ב-2017, באפריל 2020 החברה גייסה סבב A של 12 מיליון דולר וכעת היא מגייסת סבב B של 15.5 מיליון דולר. "הגיוס נסגר בתחילת השנה, לפני הנפילה", מבהיר וייס. בסבב השתתפו קוואלקום ונצ'רס, סמסונג נקסט, OurCrowd, ומשקיעים קיימים כמו קושלה ונצ'רס, חץ ונצ'רס, ו-TPY קפיטל.
"חלקים גדולים מהיום יום זה לחזור על אותם דברים שנכתבו בעבר - או שהמפתח עצמו כתב, או שמישהו אחר בעולם כבר. הם חיים שם כי רוב הקוד כבר נכתב", מסביר וייס. זה סוד ידוע שמפתחים כל הזמן מחפשים ומעתיקים חלקי תוכנה מאתרים כמו StackOverflow.
דרור וייס, מייסד ומנכ"ל: "אנחנו משתלבים עם המפתח בסביבת העבודה שלו, הוא מתחיל לכתוב ואנחנו מציעים לו עוד בלוק של קוד ומזהים מה הוא מנסה לעשות"
מה שטאבניין עושה הוא אינטואיטיבי גם לאדם הפשוט כי הוא דומה במידה מסויימת להשלמת טקסט שאנחנו מכירים מהמקלדת בסמארטפון, רק על ספידים. "אמרנו רגע, אם כל כך הרבה מחלקי הפתרון ידועים כבר, אולי ניקח AI שילמד את כל הקוד הזמין בעולם, את כל הקוד בארגון ויעשה את המפתח טוב יותר", הוא אומר.
לא מדובר רק בהשלמת מילה, אלא בקטעי קוד שלמים: "אנחנו משתלבים עם המפתח בסביבת העבודה שלו, הוא מתחיל לכתוב ואנחנו מציעים לו עוד בלוק של קוד ומזהים מה הוא מנסה לעשות", אומר וייס.
האם אפשר להספיד את המתכנתים? בינה מלאכותית תכתוב הכל?
"לא. מנקודת המבט שלנו העתיד של תחום פיתוח התוכנה הוא שילוב של אדם ומכונה, האדם הוא מנווט את המכונה והיא יודעת להשלים את הפרטים", משיב וייס.
דרור וייס: "אנחנו כרגע כותבים 30% מהקוד בממוצע למשתמשים שלנו. אז אם מפתח עסוק בכתיבה חצי מהיום שלו, חסכת 15% מהזמן שלו. זה תלוי בקוד ובשפה, לפעמים אנחנו כותבים גם 40% מהקוד"
ההבטחה של טאבניין היא גדולה - לחסוך בזמן יקר מאוד של מפתחי תוכנה. "אנחנו כרגע כותבים 30% מהקוד בממוצע למשתמשים שלנו" טוען וייס, "אז אם מפתח עסוק בכתיבה חצי מהיום שלו, חסכת 15% מהזמן שלו. זה תלוי בקוד ובשפה, לפעמים אנחנו כותבים גם 40% מהקוד".
החברה מתגאה כי היא מצליחה להפחית את הצורך לחפש דוגמאות קוד בגוגל ב-38% ושמפתחים משלימים באמצעות טאבניין 4 מיליון שורות קוד ביום.
איך הגעתם אליהם?
"זה היה אינטרו על אינטרו על אינטרו", משיב וייס. "אבל הסתבר שהייתה להם כבר תזת השקעה שקוד זה דומיין טוב ל-AI והם פשוט חיפשו את הצוות הכי טוב שעובד על זה", משיב וייס.
במידה רבה היא חברת PLG קלאסית, שמאפשרת למפתחים להשתמש במוצר בחינם וככה להיכנס לארגון מבסיסו, אבל יש לה גם גרסת פרימיום למי שצריך פיצ'רים עשירים וגם גרסת שרת לארגונים שלא רוצים שהקוד שלהם ירוץ בענן.
"יש לנו תכנית חינמית שהיא מעולה וגם בתכנית בתשלום אנחנו כרגע גובים סכומים נמוכים שבענינו לא עושים צדק עם הערך שהמוצר משיא לארגון", אומר וייס. הגרסה בתשלום מאפשרת השלמת קטעי קוד ארוכים יותר, ועולה 12 דולר לחודש למפתח. וכאמור יש גם מוצר תאגידי בתמחור אחר.
"כשבנינו את החברה החלום שלנו היה לשרת מיליון יוזרים, הגענו לזה, אז החלומות גדלו", טוען וייס. "בשנה שעברה גדלנו במספר המפתחים פי 2.5". בשלב זה וייס מסרב לדבר על הכנסות.
וייס: "בגלל שגדלנו בניינטיז אנחנו אוהבים רוק ומטאל ובאחת השיחות המצב החליט לעשות את לוגו החברה בשפה הזאת ומשם זה התגלגל"
טאבניין מעסיקה כ-30 עובדים. היא חברה שמוכרת יחסית בקהילת הטק, גם כי המוצר שלה פונה למפתחים וגם כי היא עושה יחסית רעש ברשתות חברתיות. "יש לנו מודעות מיתוג מעסיק ברמה גבוהה אבל זה הגיע אורגנית", אומר וייס. "בגלל שגדלנו בניינטיז אנחנו אוהבים רוק ומטאל ובאחת השיחות המצב החליט לעשות את לוגו החברה בשפה הזאת ומשם זה התגלגל".
מרב וינריב, מנהלת קוואלקום ונצ’רס ישראל ואירופה: "חברות תוכנה רבות מבינות כיום את העוצמה והפוטנציאל שיש בטכנולוגיות AI בשיפור הליכי הפיתוח וה-Release cycles אצלן. טאבניין הישראלית, נמצאת ברמה עולמית בחזית הפיתוח בתחום זה, לשוק התוכנה בכלל ולמפתחי התוכנה בפרט".