חברת בלינק חוגגת כעת יום הולדת שנה, ובשנה הזו היא הספיקה לגייסה 26 מיליון דולר ולהיות מותקנת במספר חברות פורצ'ן 100. בלינק (Blink) מפתחת פלטפורמה שמאפשרת "להרים" שרתי ענן ולנהל אותם, לאבטח אותם וכן הלאה, בלי לכתוב שורת קוד.
"איך שאני אוהב להגדיר את זה, שבגדול כל הארגונים עושים טרנספורמציה דיגיטלית, שזה אומר לעבור לענן, אבל אף אחד לא מדבר על האופרציה הדיגיטלית ביום יום", מסביר מנכ"ל החברה גיל ברק. ברק היה ממייסדי Secdo שנמכרה לפאלו אלטו נטוורקס תמורת 100 מיליון דולר ב-2018. השותף להקמת החברה הוא חביב ראש, שמכהן כ-CTO, שהיה הארכיטקט הראשי של ServiceNow.
"זה מפתיע אבל גם אנשים טכנים רוצים לעשות את הדברים בפשטות. לפני שיצאנו לדרך דיברנו עם 150 לקוחות, הראנו להם מוק-אפ של המוצר וכל דמו הסתיים בשאלה: כמה זה עולה והאם אני יכול להשתמש בזה עכשיו?'"
בהודעת הגיוס כותבת החברה כך: "התפעול היומיומי של סביבת הענן בארגונים יוצר משימות שחוזרות על עצמן, המעמיסות על צוותי התפעול והפיתוח. בלינק פיתחה פלטפורמת low-code/no-code, המיועדת בעיקר לצוותי DevOps ו- SecOps, ומסייעת לארגונים הפועלים בסביבת ענן לפשט ולייעל את תהליכי התפעול השוטפים".
זה לא קצת מיותר לפתח נו-קוד לאנשי דב-אופס? הרי הם אלו שכן יודעים לכתוב קוד.
"זה מפתיע אבל גם אנשים טכניים רוצים לעשות את הדברים בפשטות. לפני שיצאנו לדרך דיברנו עם 150 לקוחות, הראנו להם מוק-אפ (הדמייה) של המוצר וכל דמו הסתיים בשאלה: כמה זה עולה והאם אני יכול להשתמש בזה עכשיו?'", מספר ברק. בפועל, לחברה כעת כמה עשרות בודדות של לקוחות. לדברי החברה, הפלטפורמה של בלינק נמצאת בשימוש חברות שפעילותן מבוססת על סביבת הענן, ביניהן מוסדות פיננסים, חברות סייבר ושיווק דיגיטלי בארה"ב ואירופה.
"נגיד מנהל אבטחת המידע בארגון רוצה שכל שרת אמזון שעולה לאוויר, אחרי שעתיים יעשו לו סריקה של הרשאות גישה", מסביר ברק. "עם בלינק הוא כותב, ככה, במילים, וזה קורה". בלינק יודעת לנהל הרשאות גישה, למשל להעניק למפתח הרשאת גישה לסביבת הפרודקשן לתקופת זמן מוגבלת, בלי שהתהליך יצטרך לעבור את מחלקת אבטחת המידע.
בלינק גובה כסף לפי מודל שימוש, בהתאם למספר פעולות שהארגון מבצע, כולל רובד חינמי.
בלינק הוקמה כאמור במארס 2021. עם הקמתה גייסה 6 מיליון דולר ולפני כחודשיים הוסיפה לקופה עוד 20 מיליון דולר. הסבב הובל על ידי קרן Lightspeed, בהשתתפות הקרנות אנטרי קפיטל, חץ ונצר'ס, INT3 ומשקיעים פרטיים נוספים. מלבד קרנות הון הסיכון המובילות שהשקיעו בבלינק, לחברה קבוצה חזקה של יזמים ומשקיעים סדרתיים, כגון: אריאל מייסלוס, שי מורג, עופר בן-נון, גיל שי, עופר ארליך, יאיר ויינברגר, דני גריינדר, אסף חפץ ויובל כהן. "אנו מאמינים כי אוטומציה היא הדרך היחידה לטפל במחסור בכוח אדם מוכשר בהייטק ובמורכבות הגוברת של הסביבה העסקית המודרנית", מסר טל מורגנשטרן שותף בקרן לייטספיד.
בלינק מעסיקה 30 עובדים ומתכוונת להכפיל את כח האדם שלה בשנה הקרובה.