AI21 מייסדים (צילום: רועי שור, יח"צ)
מייסדי AI21: פרופ' אמנון שעשוע, ד"ר אורי גושן ופרופ' יואב שוהם | צילום: רועי שור, יח"צ

העולם מחכה למודל הבינה המלאכותית GPT-4 של חברת OpenAI אבל מי שמציגה מודל משופר ראשונה היא דווקא חברת AI21 Labs הישראלית. החברה מציגה היום את Jurassic-2, שלה – שהוא מעודכן יותר, תומך בריבוי שפות ומהיר יותר ב-30%. קהל היעד: חברות שרוצות לשלב יכולות שיפור טקסט ויצירת טקסט עבור הלקוחות שלהן. צ'אטבוט של AI21? אולי בשלב הבא.

"לקחנו מודל שהיה טוב לפני שנה וחצי, והבאנו אותו ליכולת של הטכנולוגיה כמו שהיא כיום, יש קפיצה עצומה באיכות", אומר אודי כרפס, ראש תחום פיתוח מודלי השפה ב-AI21. לדבריו המודל החדש יכול לעבור על כמויות טקסט יותר גדולות שמזין לו הלקוח, והוא מאזן בין גודל זמין לשימוש לבין מהירות ומחיר – שלושת המרכיבים המשפיעים על הערך שמקבל הלקוח. OpenAI למשל מעמידה רק חלק קטן מיכולות של GPT-3 לשימוש הלקוחות, כי המודל המלא יהיה איטי ויקר גם אם התוצאות שייתן יהיו טובות הרבה יותר.

אודי כרפס, AI21: "אנחנו חושבים שהחוויה של ChatGPT היא שלב ההתאהבות בטכנולוגיה. אבל אם אתה רוצה להתחתן, אז יש דברים מעבר לזה. חשוב שהחוויה תהיה מלהיבה ותתפוס אותך. אבל אם את רוצה לבנות מוצר, ולשם אנחנו מכוונים, אז יש מעבר"

 

 

כרפס מצטט מספר השוואות בינלאומיות שנערכו בין מודלי השפה הקיימים, שבהן מדורגת החברה במקום גבוה: דירוג HELM שבו היא מדורגת חמישית ("כל הארבע שמעליה גדולות מאיתנו פי 3 ופי 30") ודירוג נוסף, שמשווה איכות וביצועים ובו מדורגת AI21 במקום השלישי. מודל Jurassic-2 זמין בשלושה גדלים: Grande, Jumbo ו-Large. שניים מתוכם (Jumbo ו- Grande) מדורגים ברשימת 6 המודלים המובילים במדד HELM.

AI21 מציעה את המודל שלה לשימוש באמצעות פלטפורמת AI21 Studio, וייאפשרו לבנות יישומים ואפליקציות מבוססי טקסט, כגון עוזרים וירטואליים, צ'ט-בוטים, אפליקציות לניהול תוכן, תוכנות לפישוט טקסט וכתיבה יצירתית. לדברי כרפס השירות המרכזי הוא היכולת של הלקוח לבנות את ה-AI שלו ולהתאים את הפעולה שלה לדאטה שלו. "אנחנו מאוד מדגישים שאפשר להתאים את המודל לצרכים של הלקוח. זה מודל שיודע לעשות המון ואתה יכול להתאים אותו לצרכיך בצורה קלה". דרך השימוש השניה שמציע החברה היא "אבני לגו" – הלקוח בוחר את הכלי שרלוונטי לצרכים שלו, מבלי להצטרך לאמן את ה-AI או להזין לו נתונים מסויימים.

אתם מציעים כלי שייתן חוויה של ChatGPT?
"אנחנו חושבים שהחוויה הזו היא שלב ההתאהבות בטכנולוגיה. אבל אם אתה רוצה להתחתן, אז יש דברים מעבר לזה. חשוב שהחוויה תהיה מלהיבה ותתפוס אותך אבל אם את רוצה לבנות מוצר, ולשם אנחנו מכוונים, אז יש מעבר. ממשק הצ'אט קיים, הוא יעבוד, אבל לא נתנו לזה פוקוס מרכזי עם צילומי מסך מגניבים בטוויטר. אני לא חושב שזה נותן את הערך המוצרי". 

OpenAI מוציאים לשוק עוד מעט את GPT-4. אתם נשארים בתחרות או שהכסף הגדול יכריע?
"קודם כל יש לנו משאבים, היו לנו גיוסים. אנחנו לא מבחינת במקומות של OpenAI אבל כסף לא יקנה הכל. אין ספק ש-OpenAI השתלטו על הגל הראשון. אבל לפי איך שתחום ה-AI הגנרטיבי נראה, יהיו גל שני וגל שלישי. ואם אנחנו נמשיך להיות זריזים ומדויקים במה אנחנו עושים, אז נצליח לתפוס את הגל השני והשלישי. זה לא שרק OpenAI יהיו במשחק".