צוות LinearB  (צילום: Omer Frydman, יחצ)
צוות LinearB. "צריך להראות ביצועים, צמיחה, פרודקט מרקט פיט וצמיחה בלקוחות" | צילום: Omer Frydman, יחצ

חברת הסטארט אפ LinearB, המפתחת מערכת לאוטומציה ושיפור הפרודוקטיביות של מחלקות הפיתוח, השלימה סבב גיוס מסדרה B של 50 מיליון דולר בהובלת Tribe Capital. בסבב השתתפו המשקיעים הקיימים Battery Ventures ,83North ו-Salesforce Ventures - זרוע ההשקעות של ענקית הטכנולוגיה העולמית. הסבב הנוכחי מביא את סך ההשקעה בחברה מאז הקמתה ב-2019 ל-71 מיליון דולר.

אורי קרן, המייסד והמנכ"ל של LinearB, שהגיע מתחום הפיתוח מספר שהקים את החברה כדי לפתח את המוצר שהיה חסר לו כמפתח - מנהל צוות ומנהל פיתוח. "זה מוצר של Developer workflow optimization, הוא עוזר לנהל את עבודת הפיתוח. בתהליך הפיתוח יש חריקות וצווארי בקבוק, והמפתח לא רק כותב קוד, לפעמים הוא פשוט מחכה למפתח אחר שיעשה review על הקוד וזה יוצר חוסר יעילות גדול.

"לפעמים בזמן הזה הוא מתחיל לעבוד על משימה אחרת, כדי לא לבזבז את הזמן בהמתנה וזה יוצר עומס קוגניטיבי מאוד גדול. זו קפיצה בין משימות שונות ומצבים קוגניטיביים, ומפתחים מגיעים למצב שהם עובדים על שבע עד שמונה משימות לעומת שתיים-שלוש משימות שלא יוצרות עומס קוגניטיבי גדול מדי". לדבריו המוצר של LinearB מחזיר למפתחים בין חצי שעה לשעה בממוצע ביום.

אורי קרן, המייסד והמנכ"ל של LinearB: "לפעמים יש משימה שלוקחת 10 דקות, אבל המפתח לא יודע את זה ודוחה אותה. אבל אם הוא רואה מראש שזו משימה של עשר דקות, הוא יכול לעשות אותה אפילו בזמן שהוא מחכה לארוחת צהריים"

המוצר לא עוזר בפיתוח, אז איך הוא מחזיר את הזמן הזה למפתחים?
"זה פותר את חוסר היעילות ועוזר למפחתים לעסוק יותר זמן בפיתוח נטו. אם לדוגמה אני כמפתח צריך review של מפתח אחר על הקוד, מה שבדרך כלל קורה זה שאני אלך למי שיושב בסביבה שלי, אטפח לו על השכם ואבקש ממנו לעשות את זה. משימת ה-review של הקוד היא עומס נוסף על המפתחים.

"המערכת שלנו יודעת כמה דברים, למשל כמה זמן תיקח המשימה הזו וכמה עמוסים המפתחים ואז היא יכולה לנתב את המשימה הזו למי שהכי זמין לה. לפעמים יש משימה שלוקחת 10 דקות, אבל המפתח לא יודע את זה ודוחה אותה. אבל אם הוא רואה מראש שזו משימה של עשר דקות, הוא יכול לעשות אותה אפילו בזמן שהוא מחכה לארוחת צהריים".

"התיאום והניהול של המשימות האלה לוקח הרבה זמן וזה החמיר בשנתיים האחרונות כשהעובדים עברו לעבודה מהבית, וכבר אי אפשר לטפוח למישהו על השכם ולבקש ממנו לעשות את המשימה".

אורי קרן: "מנהלי פיתוח יודעים לחזות את הדילבורים ברמת דיוק של 40%-50% ואנחנו מעלים את זה ל-80%-90%. "גם התפוקה עולה, כי אנחנו חוסכים זמן בהקצאת משימות של review וחוסכים גם את הזמן שנאבד שהמפתחים עוברים כל הזמן בין שבע או שמונה משימות"

זה ה-Monday של המפתחים?
"יש המון כלים כמו מאנדיי וג'ירה ואנחנו לא מחליפים אותם אלא מתחברים אליהם. הבעיה איתם זה שהם תלויים בעדכונים ידניים, העובד צריך להגיד כשהוא מתחיל לעבוד על משימה וכהשוא מסיים אותה. אנחנו יודעים לקחת את כל הדאטה מהכלים האלה ולייצר תמונה של הפיתוח בארגון".

איזו תמונה למשל?
"אנחנו יודעים לייצר סט ציפיות הגיוני של הפיתוח, כלומר מגדילים את רמת הדיוק בפרדקטביליות של דילבור מוצרים (חיזוי של השקת מוצרים, ר"ס). מנהלי פיתוח יודעים לחזות את הדילבורים ברמת דיוק של 40%-50% ואנחנו מעלים את זה ל-80%-90%. "גם התפוקה עולה, כי אנחנו חוסכים זמן בהקצאת משימות של review וחוסכים גם את הזמן שנאבד שהמפתחים עוברים כל הזמן בין שבע או שמונה משימות".

קרן: "עד אוקטובר היה יחסית הרבה כסף ואז נכנסה שמרנות מסוימת. זה עדיין לא קשה אבל הגיוסים יותר בריאים. היום המטוטלת זזה וצריך להראות ביצועים, צמיחה, פרודקט מרקט פיט וצמיחה בלקוחות"

איפה צווארי הבקבוק הכי קשים בפיתוח?
"תהליך אישור הקוד. סייקל של פיתוח מרגע שהמפתח מתחיל לכתוב את הקוד לוקח 6 ימים בממוצע וזה כולל יומיים של כתיבה וארבעה ימים של אישור הקוד ועוד חצי יום של הפרודאשן".

אני רוצה לשאול על האווירה בשוק הגיוסים, היא הופכת להיות קשה יותר?
"עד אוקטובר היה יחסית הרבה כסף ואז נכנסה שמרנות מסוימת. זה עדיין לא קשה אבל הגיוסים יותר בריאים. אם ב-2021 היה הרבה כסף והמדדים שהיה צריך להציג למשקיעים היו פשוטים היום המטוטלת זזה וצריך להראות ביצועים, צמיחה, פרודקט מרקט פיט וצמיחה בלקוחות".

איזו צמיחה הצגתם למשקיעים שלכם?
"ב-21' ההכנסות שלנו גדלו פי חמש ויש לנו מאות לקוחות משלמים. מודל התשלום הוא SAAS קלאסי ולפי גודל החברה כשהתשלום למפתח נע בין 450 ל-600 דולר בשנה".