אור לקריץ ואריק דוידי, מייסדי StructShare (צילום: אפרת קופר, עיבוד: סטודיו מאקו)
מייסדי StructShare, אור לקריץ (מימין) ואריק דוידי | צילום: אפרת קופר, עיבוד: סטודיו מאקו

אתגרי חדירה לשוק האמריקאי, סגרים בקורונה, המשבר בשוק השקעות ההון סיכון - חברת סטרקטשר (StructShare) לא החמיצה שום מהמורה בדרך. אבל היום, שבע שנים לאחר שהוקמה, היא מודיעה על השלמת סבב גיוס סיד של 8 מיליון דולר עם שאיפה לכבוש את ענף הבנייה האמריקאי. 

סטרקטשר פיתחה פלטפורמת תוכנה SaaS לניהול רכש ומלאי בענף הבנייה. המערכת מייעלת את עבודתם של קבלני הבנייה, מרכזת את כל התהליכים והמידע במקום אחד ומאפשרת לעקוב אחר תשלומים, לנהל הזמנות, לעקוב אחר תעודות משלוח וחשבוניות ועוד. כיום התהליך עדיין ידני ברובו והטכנולוגיה עשויה להוזיל את העלויות בכ-5% ולסייע למשתמשים לקבל החלטות נכונות מבוססות דאטה.

תוכנות ניהול רכש ומלאי יש בשפע בשוק, למה צריך תוכנה מיוחדת לענף הבנייה? אור לקריץ, מייסד משותף של החברה, נתקל בשאלה הזו פעמים רבות: "עולם הבנייה שונה בכל היבט שלו והעובדה היא שלפני סטרקטשר לא היו מערכות בעולם הבנייה והקבלנים ניהלו את הרכש באמצעות אימיילים ואקסלים ומערכות חשבונאות מיושנות".

אריק דוידי, מייסד משותף של החברה, הקים אותה כבר ב-2016, אבל זה היה פרויקט צדדי שעלה על פסים רציניים ב-2018, כשלקריץ הצטרף לחברה. לדוידי רקע עשיר בעולם הבנייה ובין היתר הוא שותף מייסד בחברת WDI להנדסה ולניהול פרויקטים ובחברת NG Smart Engineering בעולם הגז הטבעי. לקריץ שירת כלוחם ביחידת קומנדו בצה"ל ועם שחרורו למד מדעי המחשב ופסיכולוגיה באוניברסיטת תל-אביב.

לדברי לקריץ, "עולם הבנייה שונה בכל היבט שלו והעובדה היא שלפני סטרקטשר לא היו מערכות בעולם הבנייה והקבלנים ניהלו את הרכש באמצעות אימיילים ואקסלים ומערכות חשבונאות מיושנות"

ב-2018 החליטו השניים למקד את פעילות החברה בשוק האמריקאי. "טסנו ביחד לניו-יורק והתחלנו את המסע של סטרקטשר", מספר לקריץ, "בדרך חתחתים הגענו לאנשים שירצו לדבר איתנו ולהציג להם את החזון. גייסנו קצת כסף בניו-יורק ממשקיעים בתעשייה, והתגלגלנו, פיתחנו מוצר MVP ללקוחות ראשונים".

ב-2020 קרתה הקורונה, אתרי הבנייה היו משותקים אבל הלקוחות היו זמינים לתת משובים, וכך פותח המוצר המלא בשיחות זום עם לקוחות בטא. ב-2021 הושק המוצר המלא והחברה בנתה קשרים אסטרטגיים עם חברות בתעשיית טכנולוגיות הבנייה, שירותים פיננסיים ושרשרת האספקה, והגדילה את מספר הלקוחות ב-300% בשנה.

"אתגר גדול מאוד"

"התחלנו למכור את המוצר, לגייס עובדים למשרד המכירות בארה"ב, וגם גייסנו עוד כסף", אומר לקריץ. באותו שלב גייסה החברה 2 מיליון דולר במספר השקעות SAFE. עם תחילת שיווק המוצר התחיל המאמץ לסגור סבב סיד אבל אז התמוטט השוק. "זה היה אתגר מאוד גדול לגייס את הכסף הזה. הנפילה בשוק האריכה מאוד את הזמן שלקח לנו לגייס, חלק מהמשקיעים שסגרנו איתם החליטו לא להשקיע והיינו צריכים להביא משקיעים חדשים".

בסופו של דבר נסגר הסיבוב בהובלת קרן KOMPAS, שמתמקדת בענף הבנייה. משקיעים נוספים בסבב הם SeedIL ו-Cemex Ventures, זרוע ההשקעות בהון-הסיכון של Cemex. כן השתתפו בו משקיעים אסטרטגיים ופרטיים קיימים. בסך הכל גייסה החברה מהקמתה 10 מיליון דולר.

אפשר להניח שמה ששיכנע את המשקיעים היה המכירות שלכם?
"הראינו צמיחה חזקה ב-2022-2021 ובשני הרבעונים האחרונים של 2022 חווינו גדילה משמעותית מאוד. זה עזר על קו הסיום של הגיוס. עכשיו מצפים להמשיך את הצמיחה. יש לנו היום יותר מ-100 לקוחות בארה"ב, קצת בקנדה וקצת באוסטרליה. המודל העסקי הוא דמי מנוי חודשיים בחוזה שנתי. אבל יש לנו כוונה בהמשך הדרך להכניס מודלים עסקיים נוספים כמו עולם של איקומרס ותשלומים באמצעות המערכת ושיתופי פעולה עם גופי מימון שיציעו אשראי באמצעות המערכת".

כמי שלמד מדעי המחשב ופסיכולוגיה, עולם הבנייה כנראה לא היה משאת נפשך.
"כשבחרתי את מקצוע הלימודים חשבתי על עולם מדעי המוח שמאוד עניין אותי. מאוד מעניין אותי העולם של פסיכולוגיה, אבל בתכלס כיזם יש המון עיסוק בפסיכולוגיה, בעבודה עם לקוחות ועובדים, ובגיוס שותפים אסטרטגיים. במהלך הלימודים הבנתי שמחקר זה לא משהו שאני הולך לעשות, והיה ברור לי שאני הולך להיות יזם".

דוידי מוסיף: "אנו מצפים להמשיך במעבר למסחר יעיל בענף הבנייה. סבב הגיוס הנוכחי יעזור לנו להרחיב את הפלטפורמה שלנו ולהמשיך להרחיב את טביעת הרגל שלנו בארה"ב ומחוצה לה". טליה רפאלי, שותפה בקרן KOMPAS, אומרת: "סטרקטשר יצרה שותפויות אסטרטגיות חזקות בתעשייה, דבר שמאפשר למצב אותם כמובילים בתחום רכש הבנייה בארצות הברית. תעשיית הבנייה בשלה לעבור טרנספורמציה דיגיטלית ולאמץ פתרונות שמקדמים יעילות וקיימות".

החברה מעסיקה כיום בסך הכל 23 עובדים במרכז המו"פ בתל-אביב ובמטה החברה באוסטין, טקסס. היא מתכננת לגייס עובדים נוספים למרכז הפיתוח בישראל ולהרחיב את הצוות בארצות הברית.