חברת Imagene AI נוסדה ב-2020 כדי לייעל את הטיפול בסרטן באמצעות דיוק הביופסיה. "לאורך השנים טיפלו בסרטן איפה שמצאו את הסרטן בגוף", מסביר דין ביתן היזם. "אבל בשנים האחרונות התפתחה יכולת לקרוא את הגנום ולזהות את המוטציות ב-DNA ולספק טיפולים מותאמים אישית".
הבעיה היא שבדיקות גנטיות לא זמינות בכל המרכזים הרפואיים והן לוקחות זמן ארוך. "ה-Precision medicine לא מונגש בצורה מלאה ושווה לכולם", מסביר ביתן.
"בארה"ב למשל יש הבדל משמעותי ביכולות האבחנה בין בתי החולים האוניברסיטאיים, שזה בערך 20% מהמטופלים לבין בתי החולים בקהילה, שזה 80% מהמטופלים. גם בישראל, לפעמים למשל ההזדמנות של מטופל לגשת לניסוי קליני זה בשיבא ואיכילוב - אבל לא תשמע על הטיפולים האלו כשאתה מטופל בפריפריה", הוא מוסיף.
היזם דין ביתן: "הטכנולוגיה מזהה דפוסים, שאינם ניתנים לזיהוי באבחון פתולוגי של עין אנושית ומאפשרת רפואה מותאמת אישית, מדויקת וזמינה לחולי סרטן, מה שמעלה את סיכויי ההצלחה של תרופות וטיפולים חדשים"
ביתן יודע על מה הוא מדבר, אמו חלתה בסרטן. "ובסופו של דבר העברנו אותה מסורוקה לתל השומר", הוא מספר בפתיחות. כך גם נולד הרעיון ל-Imagene AI: החברה פיתחה יכולת לבצע אבחון גנומי מפורט מתמונת הביופסיה בלבד.
החברה מסבירה כך: "הטכנולוגיה מזהה דפוסים, שאינם ניתנים לזיהוי באבחון פתולוגי של עין אנושית ומאפשרת רפואה מותאמת אישית, מדויקת וזמינה לחולי סרטן, מה שמעלה את סיכויי ההצלחה של תרופות וטיפולים חדשים".
ביתן: "יותר ויותר חברות פארמה מפתחות תרופות שמתאימות למוטציה הספציפית של הסרטן, אבל לעיתים זה פשוט מאוחר מידי, למשל בסרטן הריאות, שהוא הכי נפוץ, החולים מתים לפני שהם מקבלים את התוצאות"
הטכנולוגיה של Imagene AI זמינה בענן, ומבצעת אבחון תוך דקות בודדות: "יותר ויותר חברות פארמה מפתחות תרופות שמתאימות למוטציה הספציפית של הסרטן, אבל לעיתים זה פשוט מאוחר מידי, למשל בסרטן הריאות, שהוא הכי נפוץ, החולים מתים לפני שהם מקבלים את התוצאות", אומר ביתן, "לעיתים אין מספיק רקמה בשביל לעשות את הביופסיה. אנחנו מספקים טכנולוגיה סקאלבילית ויכולים להנגיש את הגולד סטנדרט של האבחון לכל מקום בשניות".
ביתן מדווח כי החברה כבר סורקת דגימות במרכזים רפואיים מובילים, בניהם שיבא, עם אינדיקציות של 23 סוגי סרטן ובדיוק של 95%. החברה נמצאת במסלול FDA של תוכנה כאמצעי רפואי.
את Imagene AI הקימו יחד עם ביתן יהונתן צלח ושחר פורת. בשנה הראשונה לפעילות החברה הם מימנו אותה מכיסם, וכעת החברה יוצאת מהגראז' ומודיעה על גיוס הון של 21.5 מיליון דולר.
בהודעת הגיוס נכתב: "את סבב A של הגיוס הובילו לארי אליסון, מייסד-שותף של ענקית התוכנה האמריקאית אורקל, פילנתרופ ומשקיע ידוע במלחמה בסרטן - ד"ר דיוויד אגוס, אונקולוג ויזם מהמובילים בעולם בתחום הטיפול וחקר הסרטן ואייל גורה - יזם ומשקיע מחלוצי התחום של AI medical imaging. בנוסף, השתתפו בסבב המשקיעים Blumberg Capital שהובילו את סבב ה-Seed ומשקיעים פרטיים נוספים".
לחברה 25 עובדים עם משרדים בישראל וארה"ב.