אילוסטרציה מחשב גרפים (צילום: סאלי פאראג, shutterstock)
צילום: סאלי פאראג, shutterstock

ההגירה לענן היא אחת התופעות המרכזיות שמתרחשות כרגע בתשתיות ה-IT בארגוני האנטרפרייז בארץ ובעולם, וההשקעות בה צפויות לצמוח בעשרות אחוזים בשנים הקרובות. הממשלים מעודדים את המעבר, הלקוחות - הן עובדי הארגון והן לקוחות הקצה - דורשים שירותים שמחייבים אותו, ולטווח הארוך, ארגונים מבינים שמי שלא יהיה שם לא יהיה קיים. אבל איך עוברים, את מה מעבירים, אילו משמעויות גוזר צעד כזה על התקציב, כוח האדם הנדרש ואבטחת המידע, ומאיפה מתחילים? אלו כבר שאלות כבדות משקל, שלא לכולן יש תשובה אחידה או "פתרון בית ספר". בסוף, סיפור המעבר הוא שונה מארגון לארגון.     

בתור התחלה, צריך להבין: אין כמעט ארגון שכלל לא נמצא שם. גם אם ה-CTO לא מודע לכך, לא מעט שירותי ענן כבר נצרכים אצלו בארגון על ידי צוותי הפיתוח, האנליסטים, אנשי המכירות ומחלקת הכספים. וכאן גם מתחילה הבעיה: ארגונים שלא מבצעים מעבר באופן מסודר ומנוהל עלולים מהר מאוד למצוא את עצמם עם מערכות טלאי על טלאי, כפילויות והוצאה כבדה. כך שגם אם הגישושים הראשונים הגיעו מ"רצפת הייצור", חשוב שהמהלך הגדול יבוא מצד ההנהלה הבכירה ויתקדם באופן מתודולוגי. 

המפתח להצלחת הטרנספורמציה, אם כן, הוא תכנון קפדני. גם אם כמעט מובן מאליו שחייבים להיות שם, כל ארגון חייב לשאול את עצמו: לשם מה? היכן טמונות ה-Pain points ותקרות הזכוכית כרגע - ביישומים? בביצועים? ב-Time to market? ב-Growth? באג'יליות? באחסון? כל התשובות נכונות? חידוד הסיבות למעבר, בצד מיפוי מקיף של השירותים, הפיצ'רים, סוגי הדאטה ובעיקר הטכנולוגיות שיש לארגון On prem, הוא צעד חשוב בהבנת הצורך למה שיעבור ולמה שיישאר. ספק ענן מקצועי יכול לסייע בהבנת צורכי הלקוח ואפיון פתרונות לפי best practice של הענן. שילוב ספק כזה כבר מהשלבים המוקדמים של התהליך יאפשר תוצאות איכותיות לארגון.

בעוד התחרות הולכת ומתפתחת - וטוב שכך - קיים יתרון משמעותי בבחירה בספק ענן מקומי. תמיד נוח יותר, גם בתמיכה השוטפת אבל בוודאי בעת תכנון וביצוע המעבר לענן, שיש תמיכה נגישה, עין מקצועית שמלווה את התהליך, ולא בוט עם אנגלית קלוקלת מעבר לים. יתרון נוסף הוא מה שמכונה Data residency - העובדה שהדאטה וגם הגיבוי שלו לא יוצאים מגבולות המדינה, כפי שנדרש אפילו רגולטורית במספר סקטורים, וכן זמן ההשהיה (Latency) האפסי. בשירותים של Nebius, עם שלושה דאטה סנטרים מקומיים, מדובר בשתי אלפיות השנייה - נתון חלומי לגיימינג, סטרימינג, אלגו-טריידינג וכל תעשייה עם חשיבות לפעולה בזמן אמת.

"אשר לעלויות, עם ניהול מרוכז, בקרה שוטפת ומודל הפעלה מתאים, ניתן לצמצם אותן משמעותית. Nebius יודעים לשבת עם הלקוח ולהדריך אותו בכל ה-best practices של המעבר והעבודה בענן בתחומי ארכיטקטורה, אחסון וגיבוי, אבטחה ועוד"

למעבר עצמו יש מספר אסטרטגיות אפשריות הקשורות למידת הבשלות של הארגון למעבר לענן: lift-and-shift, מעין קופי-פייסט של Workload מקומי, על מערכת ההפעלה שלו והדאטה המאוחסן בו, מהשרת המקומי לדאטה סנטר הענני תוך אופטימיזציה כזאת או אחרת; דרך Move-and-improve - כאשר נדרשות התאמות רבות יותר, שכן מה שהתאים למערכות הלגאסי לאו דווקא יפעל באותו האופן בסביבה העננית; ועד גריטה וכתיבה מחודשת של מערכת הפעלה או קוד ישן לכדי מוצר נייטיבי שעושה שימוש במגוון שירותים בענן.

ארכיטקטורת המידע בענן היא תורה בפני עצמה, וחשוב להקפיד עליה כבר מהשלבים המוקדמים של המעבר. מהר מכפי שנדמה הדאטה נערם והשליפות נעשות מורכבות, כי עם האוכל, כידוע, בא התיאבון. אלמנט קריטי נוסף נוגע לאבטחת המידע: גם אם ספק שירותי הענן אמון על אבטחת התשתית, את הדאטה הרגיש המאוחסן מומלץ להצפין, וכמובן לזכור שהתווך עד לענן והממשקים המקומיים עלולים להוות נקודות תורפה. אשר לעלויות, עם ניהול מרוכז, בקרה שוטפת ומודל הפעלה מתאים, ניתן לצמצם אותן משמעותית. ב-Nebius יודעים לשבת עם הלקוח ולהדריך אותו בכל ה-best practices של המעבר והעבודה בענן בתחומי ארכיטקטורה, אחסון וגיבוי, אבטחה ועוד. 

כפי שכבר רמזנו, לא את הכול צריך או מומלץ להעביר. אנטרפרייז רבים עובדים כיום במודל IT היברידי, שאומר שחלק מהנכסים והשירותים נותר בשרת המקומי - ויבחר כל ארגון באיזה חלק בדיוק מדובר ומהו גודלו האופטימלי. מן העבר השני, ענן אחד כבר לא תמיד מספיק: ארגונים רבים משתמשים במוצרי ליבה משני עננים לפחות ואף משלושה ויותר. ועדיין, חשוב שתימצא כתובת מרכזית אחת לעיקר הפעילות, אם לשלב הטרנספורמציה ואם להמשך הדרך. צוות המומחים המקומי של Nebius מציע שירות מהיר ויעיל בפתרון בעיות ובפיתוח בהתאמה אישית לכל צורך. 

חברת Nebius נכנסת לישראל עם הצעת ערך מעניינת לשוק המקומי, ומכריזה על תוכנית הצטרפות מיוחדת. לקוחות חדשים יקבלו מענק בסכום הכפול מהחשבונית האחרונה ששילם הלקוח, או החברה, עבור מגוון שירותי הענן שהיא צרכה כלקוחה פעילה של אחת מהענקיות. הקליקו כאן לפרטים