ניר צוק וגיל שויד (צילום: יחצ צ'קפוינט,  JL Watkins)
מייסד ו-VTO פאלו אלטו ניר צוק ומייסד ומנכ"ל צ'קפוינט גיל שויד. ענף הדגל | צילום: יחצ צ'קפוינט, JL Watkins

מפריצות למאגרי נתונים ומתקפות כופר ועד לפגיעה בשרשראות אספקה והתקפות על התקני IoT (אינטרנט של הדברים), פשעי סייבר גורמים לעולם נזקים כבדים. עלויות הנזקים של פשעי סייבר בעולם צפויות לצמוח ב-3 השנים הקרובות בקצב שנתי של 15%, כך שיגיעו ל-8 טריליון דולר השנה ול-10.5 טריליון דולר ב-2025, לפי דוח שפרסמה באוקטובר חברת Cybersecurity Ventures. 

אף כי לכאורה התרחבות נזקי הסייבר אמורה להגדיל את הביקוש העולמי לאבטחת סייבר, הצמיחה של תעשייה זו האטה ברבעון הראשון של 2023, בדומה למגמה בתעשיות אחרות של טכנולוגיות מידע (IT) בעולם.

ההאטה ניכרת גם בביצועים החלשים יחסית של רוב חברות הסייבר שנסחרות בוול סטריט, ובהן גם כמה חברות ישראליות בולטות, כפי שעולה מבדיקת tech12 שנערכה בסיוע יוליה ויימן, מנהלת מחקר שוק ההון של TipRanks.

"על פי דוחות הרבעון הראשון, נמשכת ההאטה במכירות התוכנה של חברות אבטחת הסייבר", אומרת ויימן. "רוב חברות הסייבר המובילות דיווחו על תוצאות מעורבות ברבעון הראשון, המיוחסות בעיקר לחוסר ודאות מאקרו-כלכלית, שגורמת ללקוחות לדחות הוצאות.

יוליה ויימן, TipRanks: "בטווח הקרוב, חברות אבטחת סייבר גדולות שמסוגלות לשלב AI בפעילות ובמוצרים שלהן, עשויות להצטרף לראלי במניות הטכנולוגיה הגדולות. לעומתן, אצל חברות סייבר קטנות ולא רווחיות המגמה עשויה להיות שלילית בטווח הקרוב"

"חברות סייבר הפועלות בתחום החומרה עדיין מדווחות על קשיים בשרשרת האספקה, אם כי מבחינה זו היתה הקלה מסוימת ברבעון. חלק מהחברות בשוק הושפעו לרעה מהפסקת הפעילות שלהן ברוסיה וביטול עסקות עם עסקים בבעלות רוסית, על רקע המלחמה באוקראינה, וחלק מהחברות דיווחו כי הן הושפעו לרעה מהתחזקות הדולר".

ויימן מציינת כי תעשיית ה-IT כולה, ובתוכה מגזר אבטחת הסייבר, נפגעה קשות ב-2022, בעיקר במחצית השנייה של השנה, כאשר העלאות הריבית של הפד השפיעו לרעה על ביצועי מניות הטכנולוגיה. לדבריה, "עליית הריבית פוגעת במיוחד בחברות שאינן רווחיות, הנשענות על השקעות ומימון כדי להמשיך לצמוח בתקווה לרווחים עתידיים".

יוליה ויימן, מנהלת מחקר שוק ההון של TipRanks. (צילום: יוליה ויימן, פרטי)
יוליה ויימן, מנהלת מחקר שוק ההון של TipRanks. העלאות הריבית של הפד השפיעו לרעה על ביצועי המניות | צילום: יוליה ויימן, פרטי

על רקע מגמת ההאטה ברבעון, לפי דוח של חברת המחקר DataTribe, היקף השקעות ההון סיכון (VC) בחברות אבטחת סייבר צנח לשפל של עשור, וגם מספר העובדים שגויסו לתעשיית הסייבר צנח. עם זאת, הדוח מציין כי בהשוואה לצניחה הרוחבית בהשקעות VC בכל מגזרי הטכנולוגיה, הירידה במגזר הסייבר היתה פחות חדה.

להערכת חברת Cybersecurity Ventures, במחצית השנייה של 2023 ובשנה הבאה צפויה התאוששות בצמיחה של השוק לאור עלייה בביקוש לפתרונות הגנת סייבר עבור ארגונים עסקיים וממשלתיים.

צפי לצמיחה שנתית של 12% בשוק הסייבר

שוק אבטחת הסייבר מגלגל מאות מיליארדי דולרים בשנה. בהערכה שמרנית, לפי חברת המחקר Fortune Business Insights, השוק העולמי צפוי לגדול השנה ב-12% להיקף של 172.3 מיליארד דולר, לעומת 153.6 מיליארד דולר ב-2022, ולצמוח בשנים הקרובות בקצב שנתי ממוצע (CAGR) של 13.8%, עד שבשנת 2030 יגיע לכ-425 מיליארד דולר. 

בשוק אבטחת הסייבר העולמי פועלות, בין השאר, כמה ענקיות טכנולוגיה, כמו מיקרוסופט, IBM, סיסקו וברודקום, שפועלות במקביל בתחומים רבים נוספים. בין החברות הגדולות שפעילותן מתמקדת באבטחת סייבר בלבד, הגדולה ביותר היא Palo Alto Networks האמריקאית, שייסד ניר צוק הישראלי, עם שווי שוק של 67.3 מיליארד דולר (נכון לסגירת שבוע המסחר ב-9 ביוני). פאלו אלטו נטוורקס היא גם החברה בעלת הנתח הגדול ביותר בשוק הסייבר - נתח של כ-8% מהמכירות בשוק ברבעון הרביעי של 2022, לפי נתוני Canalys. 

ניר צוק, מייסד פאלו אלטו (צילום: shutterstock, JL Watkins)
ניר צוק, מייסד פאלו אלטו. שווי שוק של 67.3 מיליארד דולר ונתח של כ-8% מהמכירות בשוק הסייבר | צילום: shutterstock, JL Watkins

גם חברות הסייבר הבאות בגודלן אחרי פאלו אלטו הן אמריקאיות, ובראשן Fortinet עם שווי שוק של 53.4 מיליארד דולר ונתח של כ-7% משוק אבטחת הסייבר, CrowdStrike עם שווי של 35.4 מיליארד דולר ונתח של כ-3% מהשוק, Zscaler (לשעבר SafeChannel) עם שווי של 22 מיליארד דולר ו-Cloudflare עם שווי של 21.1 מיליארד דולר. 

חברות הסייבר הבאות בגודלן מבחינת שווי שוק כוללות את Check Point הישראלית, עם שווי של 15.2 מיליארד דולר ונתח של כ-4% מהשוק, Akami עם שווי של 14.4 מיליארד דולר והחברות האמריקאיות Okta, Leidos ו-Gen Digital (לשעבר Symantec), שלושתן עם שווי שוק של כ-11 מיליארד דולר כל אחת. 

לצד צ׳ק פוינט, נסחרות בוול סטריט עוד חברות סייבר ישראליות עם שווי של מיליארדי דולרים, ובהן CyberArk עם שווי שוק של כ-6.3 מיליארד דולר, SentinelOne האמריקאית-ישראלית עם שווי שוק של 4.2 מיליארד דולר ו-Varonis Systems האמריקאית-ישראלית עם שווי של 2.8 מיליארד דולר. 

בין החברות הגדולות שפעילותן מתמקדת באבטחת סייבר בלבד, הגדולה ביותר היא Palo Alto Networks האמריקאית שייסד ניר צוק הישראלי, עם שווי שוק של 67.3 מיליארד דולר

נוסף על החברות בשווי של מיליארדי דולרים, חברות סייבר ישראליות קטנות יותר שגם נסחרות בוול סטריט, כוללות את Radware עם שווי שוק של 880 מיליון דולר, Cognyte עם שווי שוק של 373 מיליון דולר, Allot עם שווי שוק של 115 מיליון דולר וגם Alarum Technologies הקטנה עם שווי שוק של כ-8 מיליון דולר בלבד.

אלארום, בניגוד לאחרות, אינה נסחרת בבורסות הראשיות של ארה"ב (בורסת ניו יורק או נאסד"ק), אלא בבורסת המשנה NasdaqCM, שם רשומות למסחר תעודות פיקדון אמריקאיות (ADS) של החברה, ולא מניות רגילות. במקביל, נסחרת מניית אלארום בבורסת תל אביב.

גם בסייבר הבאזז-וורד זה AI

ויימן, מנהלת מחקר שוק ההון של TipRanks, מציינת כי "מניות הסייבר, כמו כל הטכנולוגיה בוול סטריט, ספגו מכה קשה ב-2022. השנה ניכרת במגזר הזה התאוששות חזקה אף יותר מזו של כלל מניות הטכנולוגיה. גם אם בוחנים את ביצועי מניות הסייבר הגדולות בטווח ארוך יותר של 5 שנים, הם חזקים יותר מהביצועים של מדד נאסד"ק הכללי ושל מדד נאסד"ק 100, הכולל את כל חברות הטכנולוגיה הגדולות ביותר בוול סטריט".

יוליה ויימן, TipRanks: "בתחום החומרה עדיין יש לחברות סייבר קשיים בשרשרת האספקה. חלק מהחברות בשוק הושפעו לרעה מהיחסים עם רוסיה על רקע המלחמה באוקראינה, וחלק מהחברות דיווחו כי הן הושפעו לרעה מהתחזקות הדולר"

לדבריה, הדרך הטובה ביותר להשוות בין ביצועי המניות היא באמצעות קרנות סל רלוונטיות. לשם כך, אפשר לבחון למשל את קרן הסל ETFMG Prime Cyber Security ETF (סימול הקרן: HACK), שמחזיקה במניותיהן של 57 חברות הנסחרות בוול סטריט, מתוכן 55 חברות אבטחת סייבר.

קרן HACK הניבה מתחילת השנה תשואה של 11.5%, בזמן שקרן הסל ONEQ, שעוקבת אחרי מדד נאסד"ק הכללי, עלתה ביותר מ-27% מתחילת השנה. כלומר, מניות הסייבר מציגות השנה תשואת חסר בהשוואה לכלל מניות הטכנולוגיה.

בדיקת ביצועי מניות הסייבר הישראליות השנה מגלה כי בצד החיובי, בפער גדול משאר המניות, בולטת מניית קוגנייט עם זינוק של כ-74% מתחילת השנה (נכון לסגירת שבוע המסחר ב-9 ביוני), כשלעומתה מניית סייברארק השלימה עלייה של כ-16%, ורוניס עלייה של כ-7% ורדוור עלייה של כ-2% בלבד מתחילת השנה.

מנגד, מניות צ׳ק פוינט וסנטינל וואן נותרו עם שינוי אפסי מתחילת השנה, מניית אלארום הקטנה ירדה בכ-2%, ואילו מניית אלוט בולטת בצד השלילי עם ירידה של כ-11% מתחילת 2023.

עם זאת, רוב מניות הסייבר הישראליות עדיין לא התאוששו לחלוטין מהצניחה שלהן ב-2022. במבט על ביצועי 12 החודשים האחרונים, מניית אלארום צנחה ב-54%, מניית אלוט ירדה ב-44%, סנטינל וואן ירדה ב-43%, ורוניס ירדה ב-26%, קוגנייט ירדה ב-23% ורדוור ירדה ב-17%. לעומתן, צ׳ק פוינט נותרה יציבה יחסית עם ירידה שנתית של 1.5%, ולעומתן סייבארק השלימה עלייה של כ-5%.

לדברי ויימן, "אף שעדיין יש הרבה חוסר ודאות מבחינה מאקרו-כלכלית, באחרונה התפוגג החשש הכללי בשווקים מפני קטסטרופה כלכלית קרובה. שוקי המניות, שתומחרו על פי תרחיש של מיתון כלכלי, ערוכים כעת לעלייה אם לא יהיו אירועים שליליים גדולים ופתאומיים. חברות טכנולוגיה קטנות, שתלויות במימון, עשויות להמשיך לסבול לאורך זמן מהריביות הגבוהות, אבל עבור חברות הטכנולוגיה הגדולות המצב נראה אופטימי למדי.

"עם זאת, הראלי של מניות הטכנולוגיה בחודשים האחרונים מתרכז בעיקר במניות הביג-טק (Mega-caps) ומונעת בעיקר על ידי האימוץ הגובר והולך של טכנולוגיות בינה מלאכותית (AI). בטווח הקרוב, חברות אבטחת סייבר בעלות שווי שוק גדול יחסית, שמסוגלות לשלב בינה מלאכותית בפעילות שלהן ובמוצרים שהן מציעות, עשויות להצטרף לראלי של מניות הטכנולוגיה הגדולות.

"לעומתן, אצל חברות הסייבר הקטנות והלא רווחיות, המגמה עשויה להיות שלילית בטווח הקרוב, בהתחשב בקשיים הכלכליים המתמשכים ובתחזית הכלכלית הלא יציבה בעולם, נוסף על עלויות מימון ואשראי גבוהות הרבה יותר מאשר בעבר".

"בטווח הקרוב, חברות אבטחת סייבר שמסוגלות לשלב AI בפעילות שלהן עשויות להצטרף לראלי של מניות הטכנולוגיה הגדולות. אבל אצל החברות הקטנות והלא רווחיות, המגמה עשויה להיות שלילית בטווח הקרוב", טוענת ויימן

ויימן מוסיפה כי "בטווח הארוך, שוק אבטחת הסייבר ימשיך לצמוח יחד עם המעבר המהיר של ארגונים ועסקים למחשוב ענן, התרחבות השימוש בהתקני IoT (אינטרנט של הדברים) והאימוץ הגובר של בינה מלאכותית, שמגבירים את הצורך באבטחה מול איומי הסייבר הגדלים והולכים".

שלוש הישראליות שהיכו את התחזיות

בין שמונה חברות הסייבר הישראליות שנסחרות בוול סטריט, שבע חברות כבר פרסמו את דוחותיהן הרבעוניים, ואילו קוגנייט צפויה לפרסם את דוחותיה ביום חמישי הקרוב, לפני פתיחת יום המסחר בנאסד"ק. מבדיקת tech12 עולה כי מבין שבע חברות הסייבר שדיווחו על תוצאות הרבעון הראשון, רק שלוש - ורוניס, אלוט ואלארום - הצליחו להכות את תחזיות האנליסטים בוול סטריט.

לעומתן, ארבע החברות האחרות - צ׳ק פוינט, סנטינל וואן, סייברארק ורדוור - הציגו תוצאות מעורבות, כאשר שלוש הראשונות גברו על תחזיות ההכנסות אבל לא עמדו בתחזיות הרווח, בעוד רדוור רשמה הכנסות גבוהות מהתחזיות ורווח תואם לתחזיות (in-line). 

לעומת ורוניס, אלוט ואלארום שהצליחו להכות את תחזיות האנליסטים, ארבע החברות האחרות: צ׳ק פוינט, סנטינל וואן, סייברארק ורדוור - הציגו תוצאות מעורבות

ורוניס סיסטמס (Varonis Systems) היכתה את תחזיות האנליסטים בוול סטריט כשפרסמה את דוחותיה ב-1 במאי. ורוניס סיכמה את הרבעון הראשון של 2023 עם הפסד של 35 סנט למניה והכנסות של 107.3 מיליון דולר, המשקפות צמיחה של 12% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד.

למרות הצמיחה, הנהלת ורוניס קיצצה את תחזית ההכנסות השנתית של החברה לטווח של 510-520 מיליון דולר, כשהיא מביאה בחשבון השפעות מאקרו-כלכליות על מכירות החברה. ורוניס, שמעסיקה יותר מ-2,000 עובדים ברחבי העולם ומרכז הפיתוח שלה נמצא בהרצליה, הוקמה ב-2005 על ידי יקי פייטלסון, יו"ר ומנכ"ל החברה, ושותפו אוהד קורקוס.

חברת הסייבר ורוניס (צילום: Vered Barequet, shutterstock)
חברת ורוניס. מניה יקרה בהשוואה למניות מגזר ה-IT בארה"ב | צילום: Vered Barequet, shutterstock

לדברי ויימן מ-TipRanks, "ורוניס אינה רווחית כיום וגם לא צפויה להפוך לרווחית במהלך 3 השנים הקרובות, אף שהכנסותיה צפויות לגדול בשיעור ממוצע של 21.3% בשנה ב-3 השנים הבאות. ברבעון הראשון הצליחה ורוניס להגיע לראשונה לתזרים מזומנים חופשי חיובי.

על פי מכפילי ההון והמכירות של ורוניס, המניה שלה יקרה בהשוואה למניות מגזר ה-IT בארה"ב". לפי נתוני TipRanks, על סמך 13 אנליסטים בוול סטריט שמסקרים את ורוניס, המניה זוכה למחיר יעד ממוצע של 30.67 דולר, עם אפסייד של כ-20% על מחירה האחרון, 25.58 דולר. מניית ורוניס עלתה ב-7% מתחילת השנה.

לפי ויימן, "ורוניס אינה רווחית כיום וגם לא צפויה להפוך לרווחית במהלך 3 השנים הקרובות, אף שהכנסותיה צפויות לגדול בשיעור ממוצע של 21.3% בשנה ב-3 השנים הבאות"

אלוט (Allot) מהוד השרון, שמספקת פתרונות מודיעין ואבטחה לספקיות תקשורת, פרסמה את דוחותיה הרבעוניים ב-16 במאי. החברה דיווחה כי הכנסותיה ירדו ב-34% מהרבעון המקביל אשתקד, לכ-21 מיליון דולר, ובשורה התחתונה רשמה הפסד של 11.4 מיליון דולר (בחישוב GAAP) לעומת הפסד של כ-6 מיליון דולר בתקופה המקבילה. התוצאות של אלוט הצליחו, כאמור, להכות את תחזיות האנליסטים בוול סטריט. 

בשיחת הוועידה עם משקיעים לאחר פרסום הדוח הרבעוני, הסביר המנכ"ל ארז ענתבי את הירידה בהכנסות החברה: "תחילת 2023 היתה מאתגרת עבורנו. המעבר של העסק למודל ההכנסות החוזר של Security as a Service הוכח כאיטי יותר ממה שציפינו מלכתחילה. נוסף על כך, עסקי הליבה שלנו ב-DPI (ניתוח רשתות תקשורת) חוו רוחות נגדיות". אלוט קיצצה במעט את מספר עובדיה ברבעון הראשון, ונכון לסוף מרץ העסיקה 730 עובדים, לעומת 749 עובדים בסוף דצמבר. 

ארז ענתבי, מנכ"ל אלוט: "המעבר של העסק למודל ההכנסות החוזר של Security as a Service הוכח כאיטי יותר ממה שציפינו מלכתחילה. נוסף על כך, עסקי הליבה שלנו ב-DPI (ניתוח רשתות תקשורת) חוו רוחות נגדיות"

במבט קדימה, הנהלת אלוט צופה כי החברה תסכם את 2023 עם הכנסות של 110-120 מיליון דולר וכי תצליח להפחית את ההפסד ולשפר את תזרים המזומנים. לפי קונצנזוס תחזיות האנליסטים, צפויה אלוט לסכם את 2023 עם הכנסות של כ-112 מיליון דולר ועם הפסד (0.42- דולר למניה). 

אלוט היא חברה ותיקה, שנוסדה ב-1996 על ידי מיכאל שורמן ויגאל יעקובי. היא התחילה להיסחר בנאסד"ק ב-2006, ונסחרת במקביל גם בבורסת תל אביב מאז 2010. לפי נתוני TipRanks, על סמך שלושה אנליסטים בוול סטריט שמסקרים את אלוט, מניית החברה זוכה למחיר יעד ממוצע של 5.33 דולר, המשקף אפסייד של כ-74% על מחיר הסגירה שלה ביום שישי האחרון, 3.07 דולר.

ארז ענתבי, מנכ״ל חברת אלוט (צילום: Allot Ltd, יחצ)
ארז ענתבי, מנכ"ל אלוט. "תחילת 2023 הייתה מאתגרת עבורנו" | צילום: Allot Ltd, יחצ

אלארום טכנולוגיות (Alarum Technologies), חברת הסייבר הישראלית הקטנה ביותר שנסחרת בוול סטריט, דיווחה ב-30 במאי כי סיכמה את הרבעון הראשון עם הכנסות של 5.7 מיליון דולר, המשקפות צמיחה של 41% מהרבעון המקביל אשתקד. בשורה התחתונה, רשמה החברה הפסד רבעוני של 700 אלף דולר, לעומת הפסד של 4.7 מיליון דולר בתקופה המקבילה.

אלרום מעסיקה כ-50 עובדים בלבד, בהובלת המנכ"ל והמייסד המשותף שחר דניאל, ומשרדיה נמצאים בתל אביב. החברה נקראה בעבר Safe-T Group, ובינואר השנה שינתה את שמה במסגרת מיתוג מחדש. החברה פועלת באמצעות שלוש חברות בת, CyberKick, NetNut Ltd ו-Safe-T Data.

סייפ-טי, שהוקמה ב-2013, התחילה להיסחר ב-2016 בעקבות מיזוג עם "שלד בורסאי" בבורסת תל אביב, וב-2018 הצטרפה לוול סטריט, לאחר שהנפיקה תעודות פיקדון (ADS) בבורסת המשנה של נאסד"ק. 

"מניית אלארום זולה מאוד בהשוואה למניות של חברות תוכנה ישראליות, מבחינת מכפילי הון ומכירות", מסבירה ויימן

לדברי ויימן, "דוחות אלארום מציגים מצב פיננסי רעוע למדי: תזרים מזומנים חופשי שלילי, קופת מזומנים שמספיקה לפחות משנת פעילות אחת, וגם שווי נכסים קטן משווי החוב בטווח הקצר. ב-5 השנים האחרונות ירדו הכנסות החברה בכ-14% בממוצע בשנה.

"נקודת האור בדוחות: ברבעון הראשון של 2023 רשמה אלארום הכנסות שיא וירידה יוצאת דופן בהפסד, וכן דיווחה לראשונה על תזרים מזומנים חיובי מפעילות. ועוד נקודה חיובית: מבחינת מכפילי הון ומכירות, מניית אלארום זולה מאוד בהשוואה למניות של חברות תוכנה ישראליות".

האטרקטיביות של רדוור

רדוור (Radware), שפרסמה את דוחות הרבעון הראשון ב-3 במאי, החמיצה את תחזיות האנליסטים בשורה העליונה, עם הכנסות של 69 מיליון דולר, המשקפות ירידה של 6.4% מהרבעון המקביל אשתקד. עם זאת, בשורה התחתונה דיווחה רדוור על רווח נקי תואם לתחזיות, 14 סנט למניה (בחישוב Non-GAAP).

הנהלת רדוור, בהובלת המנכ"ל רועי זיסאפל, סיפקה תחזית נמוכה מהצפוי גם לרבעון השני, כשהיא צופה הכנסות של 68-70 מיליון דולר, המשקפות ירידה של 8% מהרבעון המקביל. חברת אבטחת הסייבר הוותיקה, שנוסדה ב-1996, מעסיקה כיום כ-1,200 עובדים.

בעקבות הדוחות כתבו האנליסטים של בנק ההשקעות אופנהיימר כי "פעילות הענן של רדוור צמחה אמנם בשיעור שנתי של 21%, אך מהווה עדיין חלק קטן של 26% מסך ההכנסות החוזרות ופחות מ-20% מתחזית הכנסות 2023, ובכך אינה מצליחה לחפות על החולשה בעסקי הליבה, הנובעת מאתגרי מאקרו ודחיית עסקאות. להערכתנו, החולשה בפעילות הליבה מהוווה אתגר להשגת יעדים ארוכי טווח שהציגה החברה".

באופנהיימר הורידו את התחזיות להכנסות רדוור השנה ל-283 מיליון דולר, כך שהן צפויות לשקף ירידה שנתית של 3%. לדבריהם, "למרות הביקושים לפתרונות DDoS נוכח ריבוי מתקפות על ארגונים, אנו מציינים את הגברת התחרות מצד חברות גדולות כמו אקמי, קלאודפלייר ו-Fastly, נוסף על F5, מתחרה ותיקה של רדוור".

האנליסטים שמרו על המלצת Perform נייטרלית ללא מחיר יעד למניית רדוור, והוסיפו כי "רדוור עשויה להוות יעד אטרקטיבי לרכישה, לאור תמחורה הנמוך יחסית וקופת מזומנים גדולה במיוחד".

לפי האנליסטים מאופנהיימר, "רדוור עשויה להוות יעד אטרקטיבי לרכישה, לאור תמחורה הנמוך יחסית וקופת מזומנים גדולה במיוחד"

ויימן מ-TipRanks מציינת כי "הכנסות רדוור ירדו ב-5 השנים האחרונות ב-15% בשנה בממוצע. ב-2022 נהפכה החברה מרווחית להפסדית, כאשר ההכנסות צמחו בשיעור נמוך מאשר ההוצאות התפעוליות. צמיחת ההכנסות צפויה להמשיך להיות נמוכה (פחות מ-4% בשנה), ולכן רווחיות אינה נראית באופק. נקודה חיובית בדוחות רדוור: החברה נטולת חובות. מניית רדוור יקרה בהשוואה למניות ה-IT בארה"ב, מבחינת מכפילי הון ומכירות".

סנטינל וואן מאכזבת

סנטינל וואן (SentinelOne) עלתה לכותרות בתחילת יוני, כשהמניה שלה צנחה ביום אחד ב-35%, לאחר שהחברה דיווחה על תוצאות הרבעון הראשון לשנת הכספים 2024 (הרבעון שהסתיים ב-30 באפריל). הכנסות החברה החמיצו את תחזיות האנליסטים, כשהסתכמו ב-133.4 מיליון דולר, אף כי שיקפו צמיחה של 70% מהרבעון המקביל אשתקד. בשורה התחתונה דיווחה החברה על הפסד של 106.9 מיליון דולר, לעומת הפסד של 90 מיליון דולר בתקופה המקבילה. 

תומר וינגרטן, מייסד ומנכ"ל סנטינל וואן (צילום: באדיבות סנטינל וואן)
תומר וינגרטן, מייסד ומנכ"ל סנטינל וואן. עלתה לכותרות בתחילת יוני, כשהמניה שלה צנחה ביום אחד ב-35% | צילום: באדיבות סנטינל וואן

אף שנוסדה על ידי ישראלים ויש לה מרכז פיתוח בישראל, סנטינל וואן היא חברה אמריקאית. הנהלת סנטינל וואן, בהובלת המנכ"ל והמייסד המשותף תומר ויינגרטן, צופה כי החברה תסכם את שנת הכספים 2024 עם הכנסות בטווח של 600-590 מיליון דולר, נמוכות משמעותית מתחזית הקונצנזוס של האנליסטים. כפי שדיווחנו ב-tech12, החברה הודיעה כי תפטר כ-5% מעובדיה במסגרת תוכנית התייעלות, ולפיכך צפויים להישאר בסנטינל וואן פחות מ-2,000 עובדים לאחר שיותר מ-100 עובדים יפוטרו. 

"סנטינל וואן אינה רווחית כיום וגם אינה צפויה להיות רווחית ב-3 השנים הקרובות. תוצאות הרבעון הראשון איכזבו את השוק הן בשיעור צמיחת ההכנסות והן בתזרים המזומנים החופשי", מסבירה ויימן

ויימן מציינת כי "סנטינל וואן אינה רווחית כיום וגם אינה צפויה להיות רווחית ב-3 השנים הקרובות. תוצאות הרבעון הראשון איכזבו את השוק הן בשיעור צמיחת ההכנסות והן בתזרים המזומנים החופשי. הנהלת החברה הנמיכה את התחזית השנתית כך שההכנסות הצפויות נמוכות מתחזיות האנליסטים. נקודה חיובית בדוחות: סנטינל וואן נטולת חובות". 

ביום שני השבוע זינקה מניית סנטינל וואן בבורסת ניו יורק ביותר מ-8% ל-15.74 דולר, בעקבות עדכון המלצה מהאנליסטים של מורגן סטנלי. על סמך 24 אנליסטים בוול סטריט שמסקרים את סנטינל וואן, מחיר היעד הממוצע של המניה הוא 17.37 דולר, אפסייד של 10% ממחירה האחרון, לפי נתוני TipRanks.

המנויים הצילו את סייברארק

סייברארק (CyberArk) הישראלית, שפרסמה את הדוח לרבעון הראשון ב-11 במאי, החמיצה את תחזיות האנליסטים כשדיווחה על הכנסות של 161.7 מיליון דולר, צמיחה של 26.8% מהרבעון המקביל אשתקד. עם זאת, בשורה התחתונה גברה על התחזיות, עם הפסד רבעוני של 35 מיליון דולר (בחישוב GAAP).

הנהלת סייברארק, בהובלת המנכ"ל מאט כהן, שמרה על תחזית ההכנסות השנתית, כשהיא צופה כי החברה תסכם את 2023 עם הכנסות בטווח של 724-736 מיליון דולר, המשקפות צמיחה שנתית של 22%-24%.

אודי מוקדי מייסד שותף ויור פעיל סייברארק ומאט כהן  (צילום: CyberArk, יחצ)
מימין: המייסד אודי מוקדי והיו"ר הפעיל מאט כהן מסייברארק. תוצאות רבעוניות סולידיות | צילום: CyberArk, יחצ

 

עיקר ההכנסות של סייברארק ברבעון (57%) הגיעו מתשלומי המנויים שלה, שצמחו ב-78% מהרבעון המקביל אשתקד. לעומת זאת, הכנסות החברה משירות ותחזוקה נותרו יציבות, ואילו מכירות המוצרים המסורתיים של החברה ירדו ל-3.9 מיליון דולר בלבד. כ-90% מההזמנות החדשות של החברה מגיעות ממנויים. סייברארק, שנוסדה ב-1999, מעסיקה כיום כ-2,770 עובדים ברחבי העולם.

"סייברארק השלימה את המעבר למודל מנויי הענן, ומציגה צמיחה שנתית מרשימה של 84% ב-ARR ממנויים ושל 94% במנויי SaaS. היא ממוצבת היטב על מנת לנצל הזדמנויות צמיחה והגדלת נתח שוק בתחום אבטחת זהויות משתמשים ארגוניים, שזה פלח צומח במיוחד בשוק הסייבר כולו", כך לפי האנליסטים

האנליסטים של אופנהיימר ציינו כי התוצאות הרבעוניות של סייברארק היו "סולידיות", וכי הנהלת החברה העלתה קלות את תחזית ה-ARR (הכנסות שנתיות חוזרות) ל-2023, למרות סביבת המאקרו המאתגרת, הגורמת לדחיית עסקאות אצל חלק מהלקוחות.

לדבריהם, "החברה השלימה את המעבר למודל מנויי הענן, ומציגה צמיחה שנתית מרשימה של 84% ב-ARR ממנויים ושל 94% במנויי SaaS. אנו רואים את סייברארק ממוצבת היטב על מנת לנצל הזדמנויות צמיחה והגדלת נתח שוק בתחום אבטחת זהויות משתמשים ארגוניים - פלח צומח במיוחד בשוק הסייבר כולו".

באופנהיימר הותירו ללא שינוי את המלצת Outperform על מניית סייברארק, עם מחיר יעד של 180 דולר. על סמך 18 אנליסטים בוול סטריט שמסקרים את סייברארק, המניה מקבלת מחיר יעד ממוצע של 176.41 דולר, אפסייד של 17% על מחירה האחרון, 150.67 דולר.

"סייברארק מציגה את צמיחת ההכנסות המהירה ביותר בין חברות הסייבר הישראליות", אומרת ויימן מ-TipRanks. "אף כי החברה עדיין אינה רווחית, היא נמצאת במצב פיננסי לא רע. יש לה תזרים מזומנים חופשי חיובי וגם מספיק מזומנים בקופתה ללפחות עוד שנת פעילות.

הכנסות החברה צפויות להמשיך לצמוח בקצב מהיר, אבל בהתחשב ברמת ההוצאות התפעוליות, היא לא תגיע לרווחיות ברבעונים הקרובים. למרות זאת, מניית סייברארק נסחרת במכפילים גבוהים מאוד בהשוואה למניות ה-IT בארה"ב".

הכי יציבה, הכי רווחית: צ'ק פוינט

צ׳ק פוינט (Check Point Software) פירסמה את דוחותיה ב-1 במאי, וכפי שדיווחנו ב-tech12, הציגה תוצאות מעורבות והחמיצה את תחזיות האנליסטים לראשונה זה שנתיים. חברת אבטחת הסייבר הוותיקה, שהוקמה ב-1993 ומעסיקה כיום יותר מ-6,000 עובדים, סיכמה את הרבעון הראשון עם הכנסות של 566 מיליון דולר, המשקפות צמיחה של 4% בלבד מהרבעון המקביל אשתקד.

בשורה התחתונה גברה צ׳ק פוינט על התחזיות, עם רווח נקי של 1.80 דולר למניה (בחישוב Non-GAAP), גבוה ב-15% מאשר ברבעון המקביל. 

גיל שוויד, מנכ"ל צ'ק פוינט (צילום: צ'ק פוינט, שאטרסטוק)
גיל שוויד, מנכ"ל צ'ק פוינט. המניה נסחרת במכפילים נמוכים | צילום: צ'ק פוינט, שאטרסטוק

הנהלת צ'ק פוינט, בהובלת המנכ"ל והמייסד גיל שויד, ציינה עם פרסום הדוחות כי "ההאטה הכלכלית הביאה להארכת מחזורי מכירת המוצרים". ההנהלה אישררה את התחזית השנתית שלה, שלפיה ב-2023 יצמחו הכנסות צ׳ק פוינט ב-4% ל-2.34-2.51 מיליארד דולר. האנליסטים של אופנהיימר כתבו לאחר הדוחות: "אנו נותרים בעמדה זהירה לגבי המשך השנה, ובכך מותירים את המלצת Perform ללא מחיר יעד למניית צ׳ק פוינט".

יוליה ויימן: "צ'ק פוינט נמצאת במצב פיננסי טוב, ללא חובות ועם תזרים מזומנים חופשי חיובי גבוה. הבעיה היחידה שמעיבה עליה היא צמיחה נמוכה בהכנסות וברווח"

על סמך 16 אנליסטים בוול סטריט המסקרים את צ׳ק פוינט, מקבלת מניית החברה מחיר יעד ממוצע של 133.93 דולר, הגבוה בכ-7% ממחירה האחרון, 125.60 דולר, לפי נתוני TipRanks. לדברי ויימן, "צ׳ק פוינט היא החברה היציבה והרווחית ביותר בין כל חברות הסייבר הישראליות בוול סטריט.

"החברה נמצאת במצב פיננסי טוב, ללא חובות ועם תזרים מזומנים חופשי חיובי גבוה. הבעיה היחידה שמעיבה עליה היא צמיחה נמוכה בהכנסות וברווח. בהשוואה למניות ה-IT בארה"ב, מניית צ׳ק פוינט נסחרת במכפילים נמוכים".