בכנס מחשוב העל Supercomputing 2022 שנערך השבוע, הכריזה יצרנית השבבים אנבידיה על כמה מהלכים מעניינים. החברה, יחד עם לוקהיד מרטין, נבחרה לפתח תאום דיגיטלי לכדור הארץ לקידום המחקר בתחום שינוי האקלים וחקר מזג האוויר. כן ציינה בחברה שבמחקר משותף הצליחו חוקריה לאמן מודל AI של שפה טבעית שמסוגל לחזות וריאנטים פוטנציאליים לנגיף הקורונה. בדיעבד אולי היה כדאי לאמן AI שיעזור לחברה לחזות איך להתחמק מהקשיים שהיא ותעשיית השבבים כולה נכנסו אליהם בעקבות המגפה.
החברה פירסמה הלילה את התוצאות לרבעון ומהן עולה כי השורה העליונה ירדה ב-17% ל-5.9 מיליארד דולר והרווח הנקי נחתך ל-680 מיליון דולר, 27 סנט למניה, בעיקר עקב חיובים על עלייה במלאים של החברה שנבעו בין היתר מהירידה בביקושים בשוק הסיני למעבדי דאטה סנטרז. בתקופה המקבילה הרווח הנקי עמד על כמעט 2.5 מיליארד דולר ו-97 סנט רווח למניה. ההכנסות מחטיבת הגיימינג נפלו ב-51% לפחות מ-1.6 מיליארד דולר. החברה ציינה שהיא פועלת להורדת הצטברות המלאים.
אנבידיה סבלה ממשבר הקריפטו שממשיך להכות בשווקים יחד עם קריסת FTX וצלזיוס. התרסקויות הקריפטו הובילו לירידה משמעותית בביקושים למעבדי הגיימינג של החברה, שהתחבבו על כורי הקריפטו בשיא ההייפ.
בעיה נוספת היא תחום הענן. בכנס דיווחה אנבידיה שמיקרוסופט מאמצת את טכנולוגיית Quantum-2 InfiniBand שפותחה בישראל, ושזו תגיע בקרוב למרכזי הנתונים של Microsoft Azure. אבל די בהערכות שראינו בדיווחי הענן של השחקניות המשמעותיות בשוק, הן של מיקרוסופט והן של אמזון ו-AWS, כדי להבין שהביקושים בענן ובמרכזי הדאטה צפויים לרדת, וכך גם ההזמנות הקשורות לסקטור. מרכזי הדאטה היוו 57% מהכנסות החברה ברבעון שעבר כך שמדובר בפגיעה משמעותית.
מכה נוספת לחברה היא איסור היצוא של שבבים מתקדמים וציוד היקפי לסין, בהם טכנולוגיית של מעבדי A100 למרכזי דאטה. החברה אמרה בסוף אוגוסט שהאיסורים יפגעו בשורה העליונה בכ-400 מיליון דולר. מאז אנבידיה הודיעה שתייצא לסין את ה-A800, המתקדם פחות, שעומד בתקינה הנוכחית של הממשל האמריקאי ליצוא סיליקון לסין. נראה איך יגיב לכך הממשל.
יש לא מעט דברים שפועלים נגד המניה: נתחיל מחורף הקריפטו שממשיך להכות בשווקים יחד עם קריסת FTX וצלזיוס. התרסקויות הקריפטו הובילו לירידה משמעותית בביקושים למעבדי הגיימינג של החברה, שהתחבבו על כורי הקריפטו
היום (חמישי) יתפרסמו דוחות פאלו אלטו, חברת הסייבר הגדולה בעולם בשווי השוק שעובר את ה-48 מיליארד דולר. לאחרונה בוטלה העסקה שבמסגרתה אמורה הייתה החברה לרכוש את אפיירו ב-550 מיליון דולר. לאחר מכן נרשמה לחברה פגיעה תדמיתית כשעובד נתפס כשהוא מצלם עובדים אחרים בשירותים.
פאלו אלטו צופה הכנסות של עד 1.55 מיליארד דולר, עלייה של כ-24% ביחס לתקופה המקבילה אשתקד. הצפי הוא להכנסות של 68 סנט למניה לעומת 55 סנט ברבעון המקביל. ברבעון הקודם החברה הצליחה להפתיע את המשקיעים כשלראשונה אחרי ארבע שנים הצליחה לסיים ברווחיות תפעולית עם רווח נקי לא מתואם של 254 מיליון דולר ו-2.39 דולר בשורת הרווח למניה.
במכתב למשקיעים כתב שאול אייל, אנליסט הסייבר הבכיר של בנק ההשקעות Cowen בוול סטריט כי "אנחנו צופים הכנסות סולידיות מפאלו, שיונעו על ידי מומנטום גדול בסגירת עסקאות ואסטרטגיות חוצות פלטפורמות אפקטיביות".