ארנון דינור, 83North (צילום: יורם רשף)
ארנון דינור. מאז הגיוס הקודם מכרה 9 חברות | צילום: יורם רשף

כמות הכסף "על הקווים" ממשיכה לתפוח: קרן הון הסיכון הישראלית-בינלאומית North83 מודיעה כעת בבלוג שלה שהקרן גייסה עוד 400 מיליון דולר בקרן ה-11 שלה.

נורת'83 נחשבת לאחת הקרנות הטובות שיצאו מישראל, וכך היא מסבירה: "השלמנו גיס של קרן חדשה של 400 מיליון דולר, מאותה קבוצת משקיעים שתומכת בנו שנים ואף מתחילת הדרך, וכעת אנו מנהלים מעל ל-2.2 מיליארד דולר. האסטרטגיה שלנו נשארה זהה מאז תחילת הפעילות ב-2006: לגייס קרנות קטנות יחסית, משום שאנו מאמינים שזה באינטרס המשותף של היזמים והמשקיעים שלנו; אנחנו לא 'רצים' להשקיע ומעורבים עמוקות בחברות שלנו. אנחנו 4 שותפים שווים במבנה רזה יחסית, מה שיוצר יחסי אמון ותהליך קבלת החלטות מהיר". השותפים המנהלים בקרן הם: יורם שניר, גיל גורן, לורל באודן וארנון דינור.

עוד נכתב בהודעה כי הקרן משקיעה גלובלית, השקיעה עד כה ב-90 חברות ומכרה 30 מהן. 14 חברות בפורטפוליו הקרן הגיעו למעמד "חד קרן".

"האסטרטגיה שלנו נשארה זהה מאז תחילת הפעילות ב-2006: לגייס קרנות קטנות יחסית, משום שאנו מאמינים שזה באינטרס המשותף של היזמים והמשקיעים שלנו; אנחנו לא 'רצים' להשקיע ומעורבים עמוקות בחברות שלנו"

יש לציין כי את הקרן הקודמת, על סך 550 מיליון דולר, גייסה נורת'83 רק במאי 2021 - למעשה גיוס שהיה מורכב משתי קרנות, קרן מוקדמת וקרן צמיחה. כעת היא אחדה את הקרנות לגיוס הקרן הבודדת הגדולה שלה עד כה.

שליח וולט (צילום: shutterstock)
שליח וולט. השקיעו בחברה, שנמכרה ב-8 מיליארד דולר | צילום: shutterstock

במעמד הגיוס הקודם נורת' כתבה שהיו לה "רק" 21 אקזיטים, זאת אומרת שמאז היא הספיקה למכור עוד 9 חברות. למשל: Siemplify, שנמכרה לגוגל ב-500 מיליון דולר ואף את Wolt, שנמכרה לפני כשנה ב-8 מיליארד שנורת' הייתה משקיעה שלה.  

ההון שנוסף כעת לשוק מחזק את הדיון על מה שמכונה Dry powder - כסף שגויס כבר על ידי הקרנות הפרטיות וממתין להשקעה. על פי ניתוח חדש של פיצ'בוק קרנות אמריקאיות "יושבות" כעת על הון של 290 מיליארד דולר וגלובלית הסכום עומד על 562 מיליארד דולר.

מל זאת, ישנו חשש בקרב המשקיעים להשקיע כעת בגלל אי הוודאות בשוק וגם בגלל פער שוויים מול היזמים. אחת התיאורית בשוק היא שלאורך 2023 יגדל הלחץ על הקרנות להשמיש את הכסף, ה"סכר" יפרץ ואנחנו צפויים לגלי השקעות חזקים (ואף היסטוריים) שוב לאורך 2023 ו-2024.

"יש כלכלה ויש מהות", מסר דינור. "הכלכלה יכולה להיות במשבר אבל האמונה שלנו בטכנולוגיה וביכולת שלה לפתור את הבעיות הגדולות של העולם לא השתנתה".