אקילס (צילום: אקילס)
יגייסו עוד עשרות עובדים. אקילס | צילום: אקילס

 אם שוק הגנת הסייבר העולמי לוהט בימים אלה, פלח מערכות הגנת ה-DevOps בתוכו כבר מעלה קיטור. זה כנראה הרקע להשקעה של 65 מיליון דולר בסבב B בחברת הסייבר הישראלית אקילס (Akeyless), שמביאה את סך ההשקעות בה עד כה לכ-80 מיליון דולר. בשוק יודעים לספר שהחברה דחתה כמה הצעות רכישה אטרקטיביות והתוכניות שלה עכשיו הן להתרחב לשווקים ולמוצרים חדשים. האם אנחנו חוזרים לימים שכולם שאפו להגיע ל-IPO? כשטכנולוגיה שלך מבוססת SaaS ומכוונת לעולם הדבאופס, זה כנראה אפשרי גם היום.

את סבב הגיוס הובילה קרן NGP Capital, והשתתפו בה המשקיעים הקיימים - קרנות הסייבר הישראליות Team8 Capital ו- JVP. כחלק מצמיחת החברה, מייק כריסטנסון, לשעבר סמנכ"ל תפעול ונשיא New Relic ו-CA Technologies, מצטרף לחברה כמשקיע וחבר דירקטוריון. 

מאות קטעי קוד שמדברים זה עם זה

בחברה מגדירים שם קליט לטכנולוגיה שלהם – "Secrets Management". זה אולי נשמע משהו מסרטי ג'יימס בונד אבל מדובר בעצם בניהול והגנה על סוגי הרשאות שונים, סיסמאות ומפתחות הצפנה, שעם המעבר לפיתוח שירותים בענן משנים לחלוטין את פניהם. מערכות המידע שרובנו מכירים מבוססות על כניסה של המשתמש באמצעות שם וסיסמה. זה העולם הישן. בעולם החדש מאות קטעי קוד צריכים לדבר זה עם זה ולכן צריכים הרשאות.

"ההתמקדות שלנו היא בתקשורת בין שרתים", אומר מנכ"ל החברה והמייסד המשותף עודד הראבן, "בשנים האחרונות חל שינוי בדרך בה נכתבות מערכות מידע, עם קונטיינרים וקוברנטיס, יש הרבה יותר קומפוננטות והרבה יותר רכיבים שצריכים לדבר אחד עם השני. כתוצאה מכך יש הרבה יותר סיסמאות ואישורים בין תהליכים אוטומטיים ואפליקציות. מזה נולד הצורך בניהול סודות. הרבה מהפריצות שראינו בשנים האחרונות נובעות מזה שמפתחות הצפנה היו לא מוגנים ונשמרו במקומות הלא נכונים".

המערכת של אקילס לא רק שומרת על הסיסמאות והמפתחות, היא גם מנפיקה מפתחות חדשים בזמן אמת לכל קוד שנדרש להם, ומבטלת אותם מיד לאחר מכן. היא עושה את זה באמצעות גישת SaaS ותוך הצפנה בטכנולוגיית אפס אמון, שמבטיחה שלאיש, גם לא לאקילס עצמה, לא תהיה גישה לא מורשית למפתחות. המערכת של אקילס זמינה על גבי תשתית הענן של אמזון AWS, מיקרוסופט Azure וגוגל והיא מספקת גישה אחודה להגנה על מגוון רחב של מפתחות בין מכונות (machine to machine, API access) או בין אדם למכונה (Remote access, privileged access management). 

 

המערכת של אקילס לא רק שומרת על הסיסמאות והמפתחות, היא גם מנפיקה מפתחות חדשים בזמן אמת לכל קוד שנדרש להם, ומבטלת אותם מיד לאחר מכן. היא עושה את זה באמצעות גישת SaaS ותוך הצפנה בטכנולוגיית אפס אמון, שמבטיחה שלאיש, גם לא לאקילס עצמה, לא תהיה גישה לא מורשית למפתחות

 

זה לא שאין לה מתחרים, אבל באקילס דווקא גאים במתחרה: "יש חברה אחת ענקית בשוק הזה,  HashiCorp, חברת תשתית ענן אמריקאית שעשתה IPO לפני כשנה ושווה היום 7 מיליארד דולר", אומר הראבן, "לכאורה את מה שאנחנו עושים עושה גם HashiCorp אבל זה אחד הסיפורים הסנסציוניים שלנו: חברה קטנה מתל אביב, שהתחילה לפני שלוש שנים, הצליחה בתוך זמן קצר לתת בראש ליוניקורן אמריקאי".

אקילס הוקמה בשנת 2019 על ידי שלושה מייסדים: שי און (יו״ר ונשיא החברה), רפאל אנג'ל (סמנכ״ל טכנולוגיות) והראבן. און היה בעבר מייסד פיירגלאס (Fireglass), אשר נמכרה לסימנטק (Symantec) ב-2018. אנג'ל הוא מומחה לקריפטוגרפיה, ששימש בתפקידי פיתוח בין השאר באינטואיט (Intuit). הראבן היה PMO ב-CA Technologies, ודירקטור ניהול מוצר במוביט (Moovit). החברה מעסיקה כ-80 עובדים, מחציתם במרכז הפיתוח של החברה בתל אביב ומחציתם בארה״ב.

בחברה מדווחים על גידול של 350% בהכנסות בשמונת הרבעונים האחרונים, שמגיעות כיום למיליוני דולרים. גודל עסקה ממוצעת מגיע לכ-100 אלף דולר. בין הלקוחות שהחברה דיווחה עליהם: Cimpress-VistaPrint, Outbrain, Wix ו-Stash. כמו כן נמנים עם לקוחותיה חברות ענק אמריקאיות וישראליות שלא ניתן לחשוף את שמותיהן. 

שי און, יו"ר, נשיא ומייסד שותף: "סבב הגיוס הזה יאפשר לנו להמשיך לפתח פתרונות חדשניים כדי לאפשר לארגונים קטנים עד גדולים לפעול בבטחה מוגברת בסביבות ענן בעיצומו של מרחב סייבר מתוחכם ואגרסיבי יותר ויותר".

הרגשתם בהיסוס מצד המשקיעים?

הראבן: "ראינו התעניינות הולכת וגוברת גם בגלל השוק של אבטחת ענן ואבטחת דבאופס ביחד עם נגיעה בתשתיות המחשוב הישנות. אנחנו ממוקדים היום ב-Green Field, בעולם החדש של איך הענן פוגש את האבטחה. וזה מה שהמשקיעים אוהבים אצלנו – זה Blue Ocean. כל חברה שעושה דבאופס היום נתקלת בבעיה הזו של סיקרטס, והיא זקוקה לפתרון. ואנחנו נותנים פתרון לכל גודל חברה".

המשבר בתעשייה מביא לפיטורי עובדים. מה קורה אצלכם?

"אנחנו מגייסים ומתכוונים להכפיל את כוח האדם בעולם, מתוך זה עשרות עובדים בישראל. אנחנו ערים למה שקורה בחוץ. אולי זה מזל אולי זו מחשבה מראש, אבל המציאות היא שאנחנו מחפשים להתרחב בעקבות הביקוש ההולך וגובר". 

יואב צרויה, שותף כללי ב-JVP, אומר: "אקילס הפכה לפלטפורמת אחסון הסודות בענן המובילה עבור ארגונים בינוניים עד גדולים, המאפשרת ל-CIO ול-CISO שקט נפשי, ומגנה על זהויות מכונות בתשתית ה-IT.  ב-JVP סייענו רבות בבניית CyberArk והרחבתה למובילה בקטגוריה בעשור הקודם, וכעת אנו שמחים לקבל בברכה את NGP Capital כשותפים בדרך להפוך את אקילס למובילה בקטגוריה בדור הנוכחי".

לירן גרינברג, שותף מנהל ב-Team8 Capital: "אקילס מגדירה מחדש את תחום ניהול הסודות, ומאפשרת לארגונים מעבר פשוט ומהיר לפלטפורמה החדשה ולרמת אבטחה גבוהה יותר בעלות כוללת מופחתת משמעותית".