קרן גלילות, חלוצת קרנות הסייבר בישראל, מודיעה כעת על גיוס קרן רביעית של 220 מיליון דולר. הקרן משקיעה באופן מסורתי בחברות צעירות בעיקר בתחום הסייבר, אך הרחיבה לאחרונה את המבט שלה ומשקיעה גם בחברות תוכנה אירגונית.
"יש בשוק לא מעט קרנות גלובליות, קרנות ותיקות, קרנות חדשות - אבל אנחנו רואים שיזמים מחפשים לא רק את הכסף אלא שותף שיודע להביא ערך אמיתי לשולחן", מסבירה נופר עמיקם, שותפה בקרן. "אנחנו מהקרנות היחידות בישראל שמחזיקות צוות שלם שכולנו מוקדש לתמיכה בחברות פורטופליו ממציאת Product-Market-Fit ועד סיוע בגיוס כח אדם".
מבין המשקיעות בקרן החדשה, גם מוסדיים ישראלים: "הם שותפים שלנו מההתחלה של הקרן ומבלי לחשוף שמות גם התפקיד שלהם בקרן הנוכחית משמעותי", אמר קובי סמבורסקי, שותף מנהל בגלילות.
מבין המשקיעות בקרן החדשה, גם מוסדיים ישראלים: "הם שותפים שלנו מההתחלה של הקרן ומבלי לחשוף שמות גם התפקיד שלהם בקרן הנוכחית משמעותי", אמר קובי סמבורסקי, שותף מנהל בגלילות.
גלילות רשמה 12 אקזיטים עד כה ומסרה: "הקרן דורגה על ידי מכון המחקר Preqin בדירוג היוקרתי של 'קרן עולמית מובילה' לאחר שהניבה למשקיעים 84% תשואה שנתית. בסך הכל ביצעה הקרן 12 אקזיטים, בהם CyberX, LightCyber ו-IntSights".
האקזיטים בסייבר די קטנים, כולל אלו שציינתם מאות מיליוני דולרים במקרה הטוב, מעטים מגיעים לשווי יוניקורני.
סמבורסקי: "זה לא שבסייבר קשה לייצר חברות גדולות, זה פשוט שיותר קל למכור חברות לאורך הדרך ולכן יש יותר אקזיטים. אנחנו תמיד משאירים את ההחלטה ליידי היזמים אבל מועדדים אותם להמשיך ולרוץ. לאורך 2021 היו לנו 3 אקזיטים בקרן אבל יותר יזמים שקיבלו הצעות למכור והחליטו להישאר".
יש לכם היום יותר תחרות, ודי הרבה קרנות סייבר היום בישראל, YL ונצ'רס, טים-8, וסייברסטארס למשל.
"מאז שהקמנו את גלילות אנחנו קרן מתמחה והוכחנו שיש למודל הזה מקום, ואכן מאז קמו הרבה קרנות שעשו 'טייק' שני והן עושות עבודה מאד יפה", משיב סמבורסקי, "אבל יש גם מקום לקרנות לא מתמחות. יש הרבה דרכים לאפות את העוגה הזאת".
על הקשיים מול תנאי המאקרו בשוק הגיב קובי סמבורסקי, שותף מייסד בקרן "דווקא בתקופה הזו אנחנו מגדילים את היקף ההשקעות שלנו בחברות צעירות. בין קרן הסיד החדשה לגלילות פלוס (הקרן הקודמת שגויסה לפני שנה, א"ז) עומדים לרשותנו כ- 400 מיליון דולר להשקיע ביזמים ישראלים מבטיחים".