"להסתגל כדי להחזיק מעמד", זו הכותרת של מצגת בת 52 עמודים שקרן סקויה שלחה לאחרונה לחברות הפורטפוליו שלה ונחשפה במלואה באתר "האינפורמיישן".
סקויה הענקית, אחת הקרנות הוותיקות והבולטות בעמק הסיליקון, ומי שהשקיעה בעבר בגוגל ואפל, ידועה במסמכים הארוכים והמפורטים שהיא משתפת עם החברות שלה. ב-2008 היא שלחה מצגת דומה עם הכותרת "להתראות זמנים טובים".
המצגת הנוכחית (לקריאת המצגת במלואה) מזהירה שלהבדיל מ-2020, המשבר הנוכחי צפוי להיות ארוך יותר, ולו רק בגלל העובדה שהמדיניות הפיסקלית והמוניטרית ליציאה מהמשבר כבר נוצלה "עד תום" בפעם שעברה. לא יהיה תיקון מהיר כמו לפני שנתיים, מזהירים בקרן. "אנחנו צופים שהירידה בשווקים תשפיע על התנהגות צרכנים, על שוק העבודה, שרשרת האספקה ועוד".
סקויה ליזמים: "זה יהיה זמן התאוששות ארוך ואנחנו לא יכולים לצפות עד כמה. אנחנו יכולים להציע לכם דרכים להתכונן ולצאת מהצד השני"
עוד מוסיפים במצגת: "זה יהיה זמן התאוששות ארוך ואנחנו לא יכולים לצפות עד כמה. אנחנו יכולים להציע לכם דרכים להתכונן ולצאת מהצד השני". בין העצות של סקויה ליזמים: לפעול מהר ולבחון היטב עלויות עסקיות. "אל תסתכלו על קיצוצים כעל משהו שלילי, אלא כעל דרך לשמר מזומן ולרוץ מהר".
אולי החלק המפורט ביותר במצגת מתייחס להכנה מנטלית. הצעד הראשון והקשה ביותר, מדגישים שם, הוא להכיר במציאות. "כיזם, כמנכ"לית, עליך להכיר במציאות". בהמשך נכתב "עכשיו אחרי שהכרת במציאות הדבר החשוב ביותר הוא למנוע מעצמך להיגרר ללופ שלילי", התמודד עם הפחד, מציעים בקרן. הם ממשיכים בשורת עצות לצעדים אקטיביים יותר כמו: להכין את הצוות, להגדיר מטרות, להראות מנהיגות וגם לבחון את מצב הקופה ולהתנהל בהתאם.
״כשההון היה חינמי, החברות עם הביצועים הטובים ביותר היו הבזבזניות ביותר. כשההון הופך יקר, הן הופכות להיות החברות עם הביצועים הגרועים ביותר״
"אנחנו מאמינים שמדובר בנקודת מפנה, כזו שתציג אתגרים והזדמנויות לרבים מכן. בראש ובראשונה, אנחנו צריכים לזהות את הסביבה המשתנה ולשנות את התפיסה שלנו". אחד החלקים במצגת נושא את הכותרת "ההון היה חינמי, כעת הוא יקר" וממפה את ההשלכות של השינוי הזה. בין השאר, נכתב "כשההון היה חינמי החברות עם הביצועים הטובים ביותר היו הבזבזניות ביותר, כשההון הופך יקר, הן הופכות להיות החברות עם הביצועים הגרועים ביותר".
זו רק ההתחלה, בקרן מזהירים ומוסיפים שהם צופים ירידה של של 28% בנאסד"ק, אחת משלוש הגדולות ביותר מזה 20 שנה.