מיתוג מעסיק הוא למעשה ניהול המוניטין של החברה. מאז ומעולם חברות התחרו על כוח האדם האיכותי והטוב ביותר, על המוחות המבריקים ביותר, על אנשי המכירות והשיווק הטובים בעולם, כאלו שיצעידו את החברה לשלב הבא. כל זה נכון ונדרש ביתר שאת בעולמות ההיטק.
בעבר מספיק היה למשוך את העובדים באמצעות משכורות ותנאים נלווים, לאחר מכן הוסיפו לכך את החלום: האופציות. החלום להיות שותף באקזיט.
לאחר מכן הוסיפו את התנאים היומיומיים המפנקים ומשם הדרך היתה קצרה למופעי ראוותנות שלא חוברו במקרים רבים לערכים או לתמונה כוללת יותר. מעין מבצעי גרילה נקודתיים. אין מספיק קורות חיים? בואו נעשה מהר סרטון גיוס. שימור העובדים נפגע? נעשה מסיבה שכמוה לא נראתה או נודיע על נסיעה ליעד שטרם נכבש.
חברות מוכנות להשקיע במסיבות מפוארות, 20 טעמים של גלידה, טקילה שזורמת בברזים, להזמין את אייל שני לבשל צהריים, סרטוני גיוס מושקעים עם טאלנטים, זמרות מהשורה הראשונה, קמפיינים ענקיים - אבל הגיע הזמן לעצור ולחשב מסלול מחדש
ועל הרקע הזה, ניתן להבין את כל מה שראינו בשנה האחרונה - מסיבות מפוארות, 20 טעמים של גלידה, טקילה שזורמת בברזים, את אייל שני מבשל צהריים, סרטוני גיוס מושקעים עם טאלנטים a list, זמרות מהשורה הראשונה, קמפיינים ענקיים בטלוויזיה ושילוט חוצות שלא היו מביישים את קוקה קולה, זאת לצד מתנות יקרות ערך, בייביסיטר לכלב ואפילו מימון של תהליכי הבאת ילדים לעולם.
מאמצי הגיוס והשימור הפכו להיות תופעה מדוברת, התחרות המוחצנת של החברות היוותה בסיס לאחד העוגנים של העונה הנוכחית של ארץ נהדרת. וובוס שמה זרקור על התופעה באופן סוחף ומשעשע עד שלרגע התבלבלנו וחשבנו שחברה נוספת נכנסה לשוק התחרותי, רק שהיא מקבלת פריים טיים כל שבוע.
כמו שקורה לעיתים בתחומים חדשים שפורצים לחיינו בסערה, לאחר כמה חודשי טירוף ותחרות, ישנה תחושה של בלבול ועצירה לרגע לצורך הפקת לקחים וחישוב מסלול מחדש.
לכל אותם ארגונים שעצרו רגע לבחון ולהתארגן מחדש, להלן מספר תובנות וטיפים שכדאי לאמץ כדי לנהל נכון אסטרטגית שיווק לעובדים:
- מיתוג מעסיק הוא תהליך שצריך לנהל, לא מתוך צורך בהול לגיוס, אלא כאסטרטגיה ארוכת טווח. רק כך ניתן לבנות נכון מוניטין שיחזיק לאורך זמן ויביא לתוצאות בגיוס ושימור עובדים.
- הגדירו תקציב שנתי.
- בחרו נותני שירותים שמכירים את הארגון שלכם, שנושמים וחיים את הערכים שלכם ואת התרבות הארגונית. זה נכון תמיד אבל חשוב שבעתיים כאשר אתם מבקשים להציג לעולם את הערכים שלכם.
- בחרו שני פרויקטים בשנה שמתחברים לערכים שלכם, ל-core של החברה, שיוצאו לפועל יחד עם העובדים.
- בנו גאנט שנתי שמפרט את כל הפעולות שאתם מתכננים לייצר פנימה והחוצה.
- בחרו צוות או מנהל מתוך מחלקת ה-HR, שיובילו את המהלך
- השתתפו בכנסים ושתפו את הידע המקצועי והתובנות שלכם עם העולם.
- נהלו את הנכסים הדיגיטליים שלכם מתוך מחשבה על תוכן שייתן ערך ועניין ויבנה את המוניטין שלכם כפי שהגדרתם אותו. אל תיסחפו להעלות תכנים רק בגלל שכולם מעלים.
- תקשרו את כל הפרויקטים שלכם החוצה ע"י סרטונים, פודקסטים וקידום מדויק שלהם ברשתות.
- אל תבלבלו בין פעילות יח"צ שמטרתה לייצר אייטמים בתקשורת, לבין מיתוג מעסיק שאמור לייצר פעולות עומק שמחוברות לערכים שלכם.
- לא כל חשיפה היא טובה. חשיפה לא נכונה יכולה לייצר אנטגוניזים ושם רע לחברה לאורך זמן. בניגוד למכירה של מוצר שעונה לקהל היעד על צורך רגעי, כאן המכירה צריכה לענות על מגוון צרכים מתמשכים שלנו, יש לנו עם ה'מוצר' מערכת יחסים הדוקה ומתמשכת ולכן הרגישות שלנו בנושא גבוהה במיוחד.
- זכרו, בכל צומת ובכל התלבטות לחזור לשאלת הבסיס - האם זה מספר את הסיפור שלנו ומעביר את המסר הנכון? האם זה עוזר לחזק את ה-EVP שלנו?
רק באופן הזה ניתן לבנות מותג אמין וחזק לאורך זמן.
הכותבות הן דנה גרנות ואפרת בל, סוכנות debest