הדיון על מתעשרי ההייטק, מלווה אותנו בשנתיים האחרונות וילווה אותנו קדימה גם בהמשך, היות שיש לו השפעות במאקרו על הכלכלה הישראלית. לצד תרומה ענקית במיסים ובכלל למשק, מתעוררת גם ביקורת על הפערים החברתיים שנוצרים בעקבות המעמד החדש.
מעל מיליון שקל בשנתיים
דו"ח חדש של חברת אלטשייר, שופך אור על היקפה של התופעה עם כמה נקודת מידע. אלטשייר, לשעבר אלטשולר שחם בנפיטס, היא חברה שמצד אחד מפתחת פלטפורמה לניהול האקווטי בחברות ומצד שני היא חברת נאמנות (ESOP). ככזו, היא מחזיקה בנאמנות את האופציות של עובדי ההייטק ורואה בפועל מהו שוויין, כמה מהן ממומש וכן הלאה. אלטשייר היא אחת משלוש החברות הגדולות בתחום בישראל, יחד עם אקסלנס איסופ ו-IBI CAPITAL. בין לקוחות החברה ניתן למנות את פאפיה גלובל, ראפיד, Lawgeex, נטורל אינטליג'נס, Guesty ואחרות. סך הכל משרתת אלטשייר כ-2,500 חברות.
ומה לגבי הנתונים? על פי אלטשייר, כ-3,200 עובדים בפלטפורמה שלה מימשו מניות במעל למיליון שקל, במהלך השנתיים האחרונות (מאז ינואר 2020). כלומר, באופן גס, אם מכפילים בשלוש חברות הנאמנות, המספר עומד על כעשרת אלפים איש שמימשו מיליון שקל נטו ומעלה, אחרי מס. על פי אלטשייר, סך הכל הועברו לעובדי ההייטק כ-2.5 מיליארד דולר מאז ינואר 2020. "העברה" יכולה להתבצע באירוע של מכירה ומיזוג, הנפקה, או סקנדרי, עסקה שניונית בה בעל מניות מוכר מניות שלו למישהו אחר.
עסקאות סקנדרי הפכו בשנים האחרונות לנפוצות מאוד, בשדה ההייטק המקומי. בדרך כלל זה קורה סביב אירוע השקעה בחברה בה בעל מניות חדש מעוניין להגדיל את נתח המניות שלו, על ידי רכישת אחזקות מבעלי מניות קיימים. מי שמוכרים מניות בעסקאות מסוג זה, הן קרנות הון-סיכון, בעלי מניות מקרב המייסדים או עובדים שקיבלו אופציות כחלק מתנאי התגמול שלהם.
סך הכל על פי אלטשייר, השוק רשם עסקאות סקנדרי בהיקף של 1.7 מיליארד דולר מאז תחילת 2020. כך שאם נכפיל שוב באופן גס פי שלוש, נגיע לכ-5 מיליארד דולר בעסקאות סקנדרי במשך שנתיים.
"גם מנהל בדרג ביניים יכול לקנות דירה בתל אביב"
אם אתם עובדים בחברת סטארט אפ, אולי תרצו לדעת שבחברה ממוצעת יש כ-32 מחזיקי אופציות (ניצעים) והשווי הממוצע של אופציות לעובד הוא 200 אלף דולר. רק חשוב לזכור כי הממוצע כאן מטעה, היות שיש מנהלים בחברה ש"יושבים" על תוכנית אופציות של עשרות מיליוני דולרים, מה שמושך את הממוצע כלפי מעלה. בסופו של דבר, אופציות מתמחרות גם את החלום, והוא לפעמים נגוז, כדרכם של חלומות.
נתון נוסף שנמסר מהחברה, הוא שבסך הכל המדינה ראתה שווי מס של 1.9 מיליארד דולר מכלל המימושים של עובדי ההייטק את המניות שלהם, דרך אלטשייר. גם כאן, ניתן להכפיל פי שלוש את הנתונים כדי להגיע לתמונת המצב המשקית. "זה נכון שהמספרים גבוהים וכעת גם מנהל בדרג ביניים יכול לקנות דירה בתל אביב", מסכם רונן סולומון, מייסד ומנכ"ל אלטשייר, "אבל לפחות בהייטק זה רוחבי, ההון מפוזר בין רבים, כמה מיליונרים גדלו באימפריה של נוחי דנקנר? לכן אני לא מתחבר לביקורת על התעשייה. את הפתרונות לבעיית הדיור, המדינה צריכה לפתור באמצעים אחרים של הגדלת ההיצע".
ומה לגבי הקריאות למיסוי מוגבר של האופציות לעובדים בהייטק?
"האופציות מאפשרות לעובדים לקחת סיכון ולוותר על שכר גבוה. במובן הזה, הן מאפשרות לחברות סטארט אפ לגייס עובדים מהחברות הרב-לאומיות הגדולות, אחרת יהיו בישראל רק סניפי מחקר ופיתוח של חברות גלובליות".